Nieuws

Microsoft werkt aan Chromecast-kloon voor Xbox

Microsoft wil een eigen versie van de Chromecast lanceren om Xbox-games te streamen vanaf je smartphone naar je tv.

De geruchten over een Chromecast-achtig streamingdevice voor Xbox dateren al van 2016. Microsoft zou destijds onder de codenaam ‘Project Hobart’ het product aankondigen op de toenmalige editie van de gamingbeurs E3. Dat gebeurde niet en nadien leek het project ook in de vergeetput te belanden. Tot in maart onder een nieuwe codenaam ‘Keystone’ het project weer een nieuw leven ging leiden. Nu meent Windows Central met 100 procent zekerheid te bevestigen dat Microsoft inderdaad een eigen versie van de Chromecast wil lanceren voor de Xbox.

Dat apparaat zal uiteraard niet de naam Chromecast krijgen, maar het zal wel op dezelfde manier werken als het populaire streamingdevice van Google. Het apparaatje zal een HDMI-dongle krijgen waarmee je het kan verbinden met een televisiescherm of een monitor. Vervolgens maak je via wifi verbinding met je smartphone of tablet om content te streamen naar dat scherm.

Xbox Cloud

In eerste instantie lijkt het apparaat als een uitbreiding te moeten dienen van de Xbox Cloud Gaming-dienst. Daarmee kan je dus Xbox-games spelen op je smartphone. Via het apparaat zal je dus de games ook op je televisie kunnen spelen zonder nog een fysieke console nodig te hebben. Een handig alternatief voor wie al twee jaar wanhopig op jacht is naar een Xbox Series X/S. Iedereen met een Xbox Gaming Pass heeft toegang tot de cloudgamingdienst. Microsoft lijkt dus meer te willen gaan inzetten op cloud gaming.

Tech Tip: Zo speel je Xbox-games op je iPhone en iPad

Een lanceringsdatum en prijs voor het device zijn nog niet bekend. Naar verluidt zou Microsoft de gebruikstoepassingen niet willen beperken tot cloud gaming. Daarbij kijken ze wellicht ook naar Googles Chromecast, die naast Google Stadia ook Netflix en andere slimme tv-functies ondersteunt. Dat zou de lancering dus nog kunnen doen opschuiven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business