Chromecast Google TV

De nieuwe Chromecast met Google TV uit 2020 zal vanaf 31 mei 2022 officieel te koop zijn in België en Nederland.

Het is ondertussen al anderhalf jaar geleden dat Google zijn nieuwe Chromecast met Google TV voorstelde. Aanvankelijk was het model niet te verkrijgen in België of Nederland maar niet veel later kon je het model al kopen via Fnac of Bol.com. Een officiële release in Nederland en België bleef echter uit. Nu gaat de zoekmachinegigant de nieuwe Chromecast officieel lanceren in België en Nederland.

Chromecast met Google TV

Het grote voordeel aan de nieuwe Chromecast met Google TV is dat je rechtstreeks applicaties kan gebruiken met de bijhorende afstandsbediening. Je hebt dus je smartphone niet meer nodig om content te streamen naar je tv.  Apps zoals Netflix, Disney+, Prime Video en een heleboel andere zijn gewoon meteen beschikbaar op de Chromecast.

Met de officiële lancering in België en Nederland zal de volledige interface nu ook in het Nederlands beschikbaar zijn, dat was eerder niet mogelijk. Ook de Google Assistant is dan beschikbaar in het Nederlands.

Prijs en beschikbaarheid

Google geeft aan dat de Chromecast met Google TV vanaf 31 mei 2022 te koop zijn in België en Nederland. Het toestel zal 70 euro kosten.