Nieuws

Deze drie Excel-features verdwijnen in juni 2023 

Microsoft
Microsoft heeft aangekondigd drie features te gaan schrappen uit Excel. De aanpassingen gelden voor Microsoft 365 en gaan in vanaf juni 2023.

De features zullen dus gewoon blijven werken voor wie de volledige Office-suite gebruikt. De eerste feature die zal verdwijnen is ‘Money’, een dynamisch sjabloon waarmee gebruikers veilig kunnen verbinden met hun bankgegevens en data rechtstreeks kunnen synchroniseren, zo meldt Microsoft. Na 30 juni 2023 zal Money de transacties niet langer updaten en gebruikers zullen hun bankapplicatie niet meer kunnen connecteren. De schrapping van Money geldt alleen voor klanten in de Verenigde Staten. 

Daarbij moet wel gezegd dat gebruikers wel gewoon kunnen blijven beschikken over hun huidige gegevens, waartoe Microsoft geen toegang heeft. Microsoft raadt mensen aan om andere, geavanceerde budgetsjablonen te gebruiken binnen Excel, of hun gegevens te exporteren naar de toepassing Tiller. Die laatste biedt overigens meer functionaliteit dan Money binnen Excel. Jammer genoeg kost die wel 79 dollar per jaar (met een gratis proefperiode van 60 dagen voor Microsoft 365-klanten).

Wolfram-datatypes niet meer ondersteund 

Daarnaast laat Microsoft in Excel de ondersteuning voor Wolfram-datatypes vallen. Nochtans werd enkele jaren geleden een partnerschap met Wolfram aangekondigd, maar dat wordt dus niet vernieuwd. Microsoft wil liever focussen op de toepassingen uit eigen huis. Vanaf 11 juni 2023, zullen gegevens van bestaande datatypes niet meer connecteren en stoppen met werken, aldus Microsoft. De gegevens zullen niet verwijderd worden, maar zullen gewoon niet langer verbonden zijn met de Wolfram-dienst. 

Partneraanbiedingen geschrapt 

Tot slot schrapt Microsoft nog partneraanbiedingen, naar eigen zeggen omdat de softwaregigant andere opties verkent om meerwaarde te creëren voor zijn klanten. Concreet kunnen Microsoft-klanten wel nog tot 30 juni ingaan op aanbiedingen van partners. Daarna komen die te vervallen. 

Waarom Microsoft de drie features schrapt? “Microsoft werkt er hard aan om de ervaring van betalende Microsoft 365-klanten continu te verbeteren. Daarom is het af en toe nodig om weinig gebruikte functies te verwijderen”, klinkt het. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business