Nieuws

ASUS onthult ExpertBook B9, de ‘lichtste zakelijke laptop’

De ASUS ExpertBook B9 heeft een totaalgewicht van amper 880 g. Draagbaarheid en rekenkracht lagen nooit dichter bij elkaar.

Zakelijke laptops worden steeds lichter en lichter. De grote, zware bakbeesten van weleer maken plaats voor compactere toestellen met veel elegantere designs. Perfect op maat voor de mobiele werker. Dat een lichter gewicht niet gepaard hoeft te gaan met zwakkere prestaties, bewijst ASUS nog maar eens met de lancering van de ExpertBook B9. Zonder verpinken doopt de fabrikant hun nieuwste vlaggenschiplaptop om tot de ‘lichtste zakelijke 14”-laptop ter wereld.’

Het chassis van de laptop heeft dan ook een totaalgewicht van amper 880 g. Maar dankzij een magnesiumlegering zal de laptop ondanks zijn lichte gewicht een stootje kunnen verdragen. Ook op vlak van prestaties en rekenkracht moet je geen compensaties maken. De ASUS ExpertBook B9 wordt geleverd met de twaalfde generatie Intel i7-processoren en 16GB werkgeheugen. Op een volle batterij zal de laptop die hoge prestaties een 16-tal uur moeten kunnen volhouden. ASUS ExpertBook B9 wordt verwacht in het derde kwartaal van 2022 en zal te koop zijn aan een adviesprijs van 1599 euro.

asus expertbook b9
Image Credit: ASUS

Flip & Detachable

ASUS heeft nog wat leuks voor ons in petto. Veel zakelijke gebruikers verkiezen immers de flexibiliteit van een tablet te combineren met de prestaties van een laptop. De ASUS ExpertBook B7 Flip biedt exact dat. Het 14”-display kan moeiteloos 360° gekanteld worden om een volwaardige tablet in je handen te hebben. De scharnieren die deze forse inspanningen moeten leven zijn ontworpen en getest om 30.000 plooicycli te doorstaan. Deze convertible zal pas in het vierde kwartaal van 2022 verschijnen; ASUS zal tegen dan nog meer informatie vrijgeven over de technische specificaties en richtprijs van het toestel. We kunnen al wel zeggen dat 5G-ondersteuning verzekerd zal zijn.

Vind je een gekanteld scherm niet zo goed in je handen zitten, dan is de ASUS ExpertBook B3 Detachable misschien wat voor jou. Deze 2-in-1 heeft een scherm dat je kan loskoppelen om het zo te gebruiken. Net zoals de Dell Latitude 7320 Detachable om maar een voorbeeld te noemen. Je krijgt een stylus meegeleverd die razendsnel kan opladen. De laptop wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 7c-processor, 8 GB werkgeheugen en heeft verder een 5MP frontcamera en 13MP camera voor je videovergaderingen. ASUS ExpertBook B3 Detachable zal vermoedelijk vanaf het derde kwartaal te koop zijn voor een adviesprijs van 599 euro.

asus expertbook b3 detachable
Image Credit: ASUS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business