Reviews

Dell Latitude 7320 Detachable review: concurrentie voor Microsoft & Apple

Dell Latitude 7320 Detachable review 2022
Voordelen
Stevige behuizing met een premium uitstraling
Windows Pro
Toetsenbord en stylus inbegrepen
Helder en groot display
Nadelen
Audio slaagt tegen
Prijzig toestel
USB-A-poort ontbreekt nog
Aanbevolen prijs: €1299 euro
Waar te koop?

Dell Latitude 7320 Detachable

Totaalscore 8
De Dell Latitude 7320 Detachable lijkt misschien wat saai maar het is een heel waardig alternatief voor de Microsoft Surface Pro 8.

Als we aan 2-in-1-laptops denken komen vaak merken als Apple, Lenovo en Microsoft naar voren. Echter heeft ook Dell een krachtige, maar duurdere 2-in-1 in het aanbod. Het gaat om de Dell Latitude 7320 Detachable. Het model werd eind april 2021 aangekondigd en wij gingen ermee aan de slag om deze nieuwe Dell eens goed aan de tand te voelen. Doet de Detachable het in vergelijking met de Surface Pro 8 van Microsoft of iPad Pro van Apple? Mogen we die modellen wel vergelijken en is de Detachable iets voor jou? Alle antwoorden op deze vragen vind je terug in deze review.

Lees ook: Surface Pro 8 review: de beste 2-1

Dell Latitude 7320 Detachable: specs

Het model dat wij in handen kregen voor review is een topmodel waarvoor je ongeveer 2000 euro moet rekenen. Dit zijn de specificaties:

  • OS: Windows 10 Pro of Windows 11 Pro
  • Processor: 11e generatie i5-1140G7
  • Display: 13.3 inch
  • Opslag: M.2 256 GB PCIe NVMe
  • RAM/Grafisch: Intel® Iris grafische kaart voor i5-1140G7 vPro processor met 16 GB geheugen
  • Extra: WiFi 6, Intel EVO, inclusief toetsbord en stylus

Design

Net zoals bij de meeste 2-in-1-laptops gebruik je deze Dell Detachable in combinatie met een toetsenbord of stylus. Aan de achterkant is het toestel voorzien van een strakke scharnier waarmee je de hoek van het display eenvoudig kan aanpassen. Qua behuizing heeft Dell dit model voorzien van een aluminium uitstraling met een vrij slank design. Dat geeft de Latitude 7320 Detachble een premium uitstraling. Dit model is zowel aan de voor- als achterkant voorzien van een camera. De camera aan de voorkant heeft een 4.9MP-sensor en aan de andere kant een 6MP-sensor. Nog aan de achterkant zit rechtsboven een vingerafdruksensor waarmee je gemakkelijk kan inloggen. Deze Dell ondersteunt ook alle functies in Windows Hello. Inloggen met je glimlach is dus geen enkel probleem en de nabijheidssensor lijkt ook heel adequaat te reageren.

Het toetsenbord zit, net zoals bij veel concurrenten, onderaan vast met magneten en twee elektrische contacten. Over het algemeen blijft het toetsenbord goed zitten behalve wanneer we de Detachble wilden plooien. Vaak kwam het toetsenbord dan toch los en dat vonden we jammer en in bepaalde gevallen zelfs vervelend. Naar onze mening zijn de magneten van het toetsenbord dus net niet krachtig genoeg. Ook de stylus geraak je heel gemakkelijk kwijt in het toetsenbord. Volgens Dell laadt hij binnen 30 seconden op tot 100% voor maximaal 90 minuten gebruik en is het daarmee de snelst ladende stylus ter wereld.

Schrijven op de 7320 Detachble

De Latitude is voornamelijk gericht op zakelijke klanten maar past ook perfect in je thuiswerkkantoor of als thuislaptop. Daardoor heeft Dell een zeer duurzaam en stevig toetsenbord voorzien waarmee je zeer comfortabel kan werken. We schrijven deze review dan ook op het toestel zelf en zijn verbaasd over de zachtheid van het toestenbord. Het is een van de betere toestenborden bij tablets of 2-in-1-modellen die we al gebruikt hebben. Backlighting is aanwezig met 2 lichtniveau’s en het trackpad werkt vlotjes mee zoals het hoort. Over het toestenbord en de features hebben we dus niets te klagen.

Dell Latitude 7320 Detachable

Aansluitingen en prestaties

Dell Detachable is voorzien van 2 Thunderbolt 4-poorten met DisplayPort. Aan elke kant zit er eentje gecentraliseerd waardoor je dus ook beide kanten kan gebruiken om je Detachble op te laden. Dell heeft ook de koeling bovenaan aan de linker- en rechterkant voorzien. Verder heeft dit model geen USB-A-poort of andere opties gekregen. Er is wel een aux-poort voorzien maar verder ben je aangewezen op een USB-C dongle.

Omdat deze Latitude 7320 voorzien is van degelijke hardware is de 2-in-1 in staat om heel wat (zwaardere) taken uit te voeren. Grote excelsheets, tientallen programma’s en Google Chrome met heel wat openstaande tabbladen zijn geen probleem. In principe zou je met dit toestel kunnen gamen. We hebben Xbox Cloud eens uitgeprobeerd en merkten – los van de internetverbinding – geen problemen.

Qua webcam krijg je een 1080p webcam die voorzien is van alle Windows Hello features. Zoals vermeld kan je ook aan de achterkant van de Detachable inloggen met je vinger maar we vonden de gezichtsherkenning stukken handiger. De sensor merkt je nabijheid meteen en je bent direct ingelogd, dat gaat soms sneller dan op bijvoorbeeld een iPad Pro die je gezicht in de meeste gevallen van dichtbij wil zien.

Tot slot is de Latitude 7320 Detachable voorzien van de Dell Optimizer waardoor je toestel constant kijkt welk draadloos netwerk of kanaal het beste is. Zo gaat de Detachable – indien mogelijk – automatisch switchen tussen 2,4GHz en 5GHz.

Dell Latitude 7320 Detachable review
Je krijgt twee Thunderbolt 4-poorten.

Dell Latitude 7320 Detachable: iets voor jou?

Als je vandaag op zoek bent naar een krachtige tablet/2-in-1 dan is de Dell Latitude 7320 Detachable mogelijk wat voor jou. Rekeninghoudend met de hogere prijs natuurlijk. Je krijgt volgens ons wel echt waar voor je geld. Een premium uitstraling, degelijke materialen, een fantastisch toestenbord en een batterijduur die meer dan voldoende is om je werkuren mee door te komen. Bovendien levert de Detachble een prachtig beeldscherm en ben je helemaal mee met twee Thunderbolt 4-poorten. Als je dit allemaal optelt verdient de 7320 zeker een plekje naast de Surface Pro 7+, Surface Pro 8 en iPad Pro.

laptopsontspanningReviews

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals