Partnerinfo

Wat is Intel Evo? Het laptop certificaat uitgelegd

ASUS Intel Evo header
Vorige jaar heeft Intel met Evo een nieuwe merknaam gelanceerd. Evo stelt hoge eisen aan premium laptops, die uitgerust moeten zijn met een 11e generatie Intel Tiger Lake processor. Evo vereist daarbovenop een uitstekende batterijduur en de best mogelijke connectiviteit.

Intel stelde zijn 11e generatie Tiger Lake CPU’s voor op 2 september 2020 en lanceerde op datzelfde moment Intel Evo, een label dat enkel de meest premium laptops krijgen. De nieuwe merknaam komt er in het verlengde van Project Athena, dat enkele jaren geleden al specifieke eisen stelde voor dunne en lichte laptops met hoge prestaties. ASUS bracht al snel hun eerste laptops op de markt met Intel Evo, waaronder de ASUS ZenBook Flip 13 UX363 en ZenBook Flip S 13 UX371, de vederlichte ASUS ZenBook 14 UX435 en recenter de high-end ASUS ZenBook Duo 14 met twee schermen. 

Naast de hoge eisen die ASUS zelf stelt voor hun laptops, moesten deze modellen dus ook voldoen aan de verwachtingen van Intel om het Evo-certificaat toegekend te krijgen. De laptops werden getest op hun prestaties in de echte wereld en moesten uitmuntend presteren in de volgende categorieën. 

Neerzetten van de hoogste prestaties

De naam Intel Evo verklapt natuurlijk al welke componenten je kan verwachten in je laptop. Om het label opgeplakt te krijgen moet deze voorzien zijn van een 11e generatie Intel Core-processor en Intel Iris Xe graphics. Deze combinatie zorgt ervoor dat professionals tot drie keer sneller foto’s en video’s zullen kunnen bewerken. Bovendien ondersteunt Intel Xe ook verschillende entertainment mogelijkheden, zoals 4K HDR en 1080p gaming. Een goed voorbeeld is de ASUS ZenBook Duo 14, die naast een snellere workflow dankzij Intel Evo ook zorgt voor meer productiviteit dankzij het makkelijker multitasken met een extra display. Bovendien vereist Intel extra dunne schermranden, waardoor je laptop niet alleen sterk presteert, maar er ook modern en elegant uitziet. 

UX371 Intel Evo

Sneller surfen en data overbrengen

WiFi evolueert en wordt steeds sneller. Meer en meer apparaten komen dan ook voorzien van WiFi 6 technologie. Dankzij WiFi 6 behaal je maximumsnelheden tijdens het surfen die tot drie keer hoger kunnen liggen dan WiFi 5. De technologie kan ook veel beter om met de toestroom aan apparaten in je woning, waardoor je verbinding stabieler blijft. Tot slot is ook het bereik hoger, waardoor je met een Intel Evo laptop niet langer vlak bij de router hoeft te gaan zitten. Twee-in-één laptops zoals de ZenBook Flip S 13 kunnen dus in alle ruimtes van je huis gebruikt worden, van de bank tot de keuken en zelfs de tuin. Of in je favoriete koffieshop natuurlijk. 

UX371 Intel Evo

Bovendien moet elke Intel Evo laptop voorzien zijn van de nodige connectiviteit en daarom is de aanwezigheid van Thunderbolt 4 een vereiste. Zo kan je aan een snelheid van 40GB/s data overzetten of je laptop met een enkele kabel aansluiten op een dock om je werkplek thuis of op kantoor uit te breiden. 

Intel Evo = extra lange batterijduur

Intel Evo laptops zijn enorm geschikt voor professionals omdat ze garanderen dat je bij gemiddeld gebruik een volledige werkdag doorkomt zonder te hoeven opladen. Intel legt hier de lat op meer dan 9 uur voor FHD-schermen, maar veel laptops halen meer dan dat. Zo haalt de ASUS ZenBook 14 bijvoorbeeld makkelijk 12 uur dankzij zijn 63WHrs-batterij. Bovendien is de laptop met zijn 1,19 kilogram ook nog eens ultralicht, zodat je hem zonder lader werkelijk overal kan meenemen. 

UX371 Intel Evo

Een betere workflow

Een goede laptop zorgt voor de nodige flexibiliteit, maar oudere modellen nemen vaak hun tijd om op te starten of uit slaapstand te komen. Zo verlies je kostbare tijd en wordt je workflow nodeloos onderbroken. De laatste vereiste voor een Intel Evo certificaat is daarom een ontwakingstijd van minder dan één seconde. Elke Evo-laptop moet bovendien 40 procent vlotter reageren dan een twee jaar oude laptop bij het uitvoeren van dagdagelijks taken. 

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd dat een laptop met Intel Evo-certificaat de juiste keuze is? Kijk dan zeker in wat meer detail naar de Evo-laptops van ASUS, zoals de ASUS ZenBook Flip 13 UX363 en ZenBook Flip S 13 UX371, de ASUS ZenBook 14 UX435 en de ASUS ZenBook Duo 14

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business