Nieuws

Nothing onthult eerste smartphone op 12 juli

Op 12 juli zal Carl Pei de eerste smartphone van zijn nieuwe bedrijf Nothing officieel onthullen. Wat mogen we verwachten?

Het was al een tijdje geleden sinds we nog eens iets van Nothing hadden gehoord. In maart deelde Carl Pei mee dat het bedrijf dit jaar nog zijn eerste smartphone zou lanceren. Daar zetten ze vandaag nu ook eindelijk een datum op. Op 12 juli zal Nothing een livestream organiseren vanuit de hoofdvestiging in Londen om zijn eerste smartphone, de Phone (1), officieel te onthullen.

Over dat toestel weten we voorlopig eigenlijk nog maar heel weinig. Tijdens de vorige keynote deelde Pei nog geen technische details over zijn eerste smartphone. Er zijn dus zeker redenen om te kijken naar de officiële onthulling van de Nothing Phone (1). Die zal je live kunnen volgen via de website van Nothing of het YouTube-kanaal.

Technologie weer leuk maken

Carl Pei stichtte Nothing met een duidelijke visie voor ogen: technologie weer leuk maken. De voormalige oprichter van OnePlus is van mening dat technologiefabrikanten hun innovatieve ziel hebben verloren. Hij wil met Nothing consumenten weer enthousiast maken voor nieuwe technologische producten. Mooie woorden, maar die ambitie moet Nothing nu zelf gaan waarmaken.

nothing smartphone carl pei
Carl Pei deelde in maart een tipje van de sluier. Image Credit: Nothing

In mei 2021 lanceerde Nothing met de ear (1)-oortjes zijn eerste commerciële product. Die oortjes doen het goed en Nothing verkocht al meer dan 400.000 stuks in een jaar tijd. De volgende grote stap wil Nothing zetten met zijn Nothing OS-software waar ook de smartphone op zal draaien. Die software is momenteel als bèta beschikbaar via Google Play. De Phone (1) moet het definitieve startschot geven voor het jonge ecosysteem.

Lees ook: Maakt Nothing een kans?

OnePlus achterna?

Waar Nothing nu vooral uitblinkt, is in zijn geheimzinnige communicatie. Carl Pei is erin geslaagd om tot vandaag zijn eerste smartphone in een gordijn van mysterie te hullen. Het doet de OnePlus-fans van het eerste uur denken aan hoe het merk ooit de consumentenmarkt bestormde. In de begindagen van het merk was het niet zo eenvoudig om een OnePlus-smartphone te bemachtigen. Door in mysterie te blijven bouwde OnePlus zo in geen tijd de hype rond het merk op en daar plukken ze vandaag de dag nog altijd de vruchten van nu ze met de grote jongens meespelen.

Carl Pei lijkt dat succesrecept nu weer te willen toepassen voor zijn nieuwste project. Want hoewel Nothing zich nog moet bewijzen in de smartphone-industrie, wordt er toch reikhalzend uitgekeken naar wat de Phone (1) kan brengen. We zijn dan ook benieuwd of Nothing zich net als de eerste OnePlus-smartphones als een ware ‘flagshipkiller’ in de markt zal zetten. Het antwoord op die vraag krijgen we op 12 juli.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business