Nieuws

Europa niet ver van verbod op verkoop verbrandingsmotoren vanaf 2035

Einde-verbrandingsmotor-Diesel-Benzine-verbod-2035-EU
Het einde van verbrandingsmotoren zit er officieel aan te komen. Europa staat een stap dichter bij een verbod tegen 2035.

Een verbod op verbrandingsmotoren, het zat eraan te komen maar nu wordt het wel heel concreet. Het Europees Parlement heeft deze week ingestemd op een voorstel waarbij autobouwers geen verbrandingsmotoren meer zouden mogen verkopen. Daarmee gooit Europa de sluizen open naar elektrische motoren en waterstofmotoren. Door de stemming is Europa weer een stap dichterbij een totaalverbod dat vanaf 2035 zou ingaan. Tijd om een EV aan te schaffen?

Het einde van de diesel-en benzinewagen

De stemming ging over het volgende voorstel: vanaf 2035 moet de uitstoot van nieuwe wagens teruggebracht worden tot 100 procent. Het gaat dan om de uitstoot door onmiddellijk verbruik, de uitstoot die voorafgaat aan de productie van de wagen wordt niet meegeteld. Door dat voorstel is een diesel- of benzinemotor dus niet meer mogelijk.

Heb jij plannen om in 2022 een EV te kopen?

  • Nee (89%, 49 Votes)
  • Ja (11%, 6 Votes)

Aantal stemmen: 55

Laden ... Laden ...

Zijn alle EU-lidstaten mee in het verhaal?

De bedoeling is nu om in gesprek te gaan met de EU-lidstaten hoe elk land het voorstel kan implementeren. Autobouwers hebben zelf al hun steun geuit. Volkswagen liet weten vanaf 2035 te stoppen met de verkoop van verbrandingsmotoren in Europa. Ford, Volvo & Mini vanaf 2030, Jaguar vanaf 2025. Er wordt ook nog stevig gelobbyd om het voorstel te verwerpen. Niet alle autofabrikanten zijn dus akkoord.

Hoe gaat het nu verder?

Voordat het voorstel officieel zal worden aangenomen moeten alle EU-lidstaten nog akkoord gaan. Het is onduidelijk hoelang het zal duren om lidstaten te overtuigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business