Internet Explorer 11 wordt Edge

Internet Explorer 11 is vanaf woensdag niet meer, Edge is het alternatief.. Toch zal je de browser hier en daar nog tegenkomen.

Advertentie

Het einde van Internet Explorer 11 is in zicht. Zoals eerder aangekondigd zal Microsoft vanaf morgen voor het grootste deel de ondersteuning voor Internet Explorer 11 stopzetten. Het gaat dan om PC’s die Windows 10 20H2 en later draaien. Vanaf woensdag 15 juni is het dus zover.

Wie gebruikmaakt van een toestel waarop Windows 10 met de oktoberupdate van 2020 staat of nieuwer, zal dus vanaf dan geen gebruik meer kunnen maken van Internet Explorer. Mensen die een PC hebben die Windows 11 draait hoeven hier niet naar te kijken aangezien de webbrowser daar al vervangen werd door Edge. Bedoeling is ook om in Windows 10 Edge als vervanger te gaan gebruiken.

Nog niet helemaal weg

Toch zet Microsoft de ondersteuning voor IE 11 nog niet helemaal stop. Zo zijn er nog verschillende oude besturingssystemen en serverversies die wel nog zullen gebruik kunnen maken van de browser. Bedoeling is om de browser nog tot 2029 de voorzien van beveiligingsupdates maar daarna zal Microsoft ook hier de ondersteuning stopzetten. In tussentijd wordt er wel al doorverwezen naar Edge als beter alternatief.

De internetbrowser, waarvan weinigen fan waren, verscheen in oktober 2013 waarvan de eerste versie stamt uit 1995.

Gebruik jij nog dagelijks Internet Explorer op je PC?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here