OnePlus Nord 2T selfie
Image Credit: OnePlus

Aankomende OnePlus-smartphones zouden wel eens toestellen van OPPO kunnen zijn die worden geherlanceerd onder de eigen naam.

De nauwe banden tussen OnePlus en OPPO zijn inmiddels wel bekend. Beide smartphonemerken wonen als zusterbedrijven onder hetzelfde dak van het Chinese consortium BBK Elektronics. In 2021 werd het zusterschap beklonken met een officiële fusie, die zich vooral zou richten op het uitwisselen van expertise in hardware en software. Zo namen de nieuwste OnePlus-modellen onder andere de SuperVOOC-snellaadtechnologie over en ging de software steeds meer op OPPO’s ColorOS lijken. De samenwerking zou dit jaar wel eens een volgende grote stap kunnen zetten.

91Mobile ontdekte in de IMEI-database een aankomende OnePlus-smartphone met het modelnummer PGAM10. Dit nummer is echter al gelinkt aan de OPPO Reno8, een middenklasser die OPPO recent in China lanceerde en nog niet in Europa te verkrijgen is. Het zou zomaar kunnen dat wij dat toestel onder de merknaam van OnePlus te zien zullen krijgen. Daar zou het volgens de bronnen van 91Mobile niet bij blijven. Enkele goedkopere OPPO A-toestellen zouden een tweede leven kunnen krijgen binnen de succesvolle OnePlus Nord-serie van het zusterbedrijf.

Oppoficatie

We moeten dit gerucht voorlopig nog wel met een korreltje zout nemen want dit is niet bevestigd door OPPO of OnePlus. Maar het kan wel een indicatie zijn dat de banden tussen de zustermerken de komende jaren enkel sterker zullen worden. En daar kijken vooral de OnePlus-fans van het eerste uur met gemengde gevoelens naar. Zij vinden dat door de toegenomen invloed van OPPO, omgedoopt tot ‘Oppoficatie’, het merk zijn eigenheid aan het verliezen is. Als OnePlus nu ook effectief OPPO-smartphones zal uitbrengen onder de eigen merknaam, is de samensmelting compleet geworden.

De eerstvolgende grote lancering van OnePlus belooft de OnePlus 10 te worden. Hoewel er lange tijd onduidelijkheid rond dit toestel hing, duiken er op sociale media nu steeds meer gelekte specificaties van het vlaggenschip op. Ook dit toestel zal enkele elementen bevatten waarvoor OnePlus inspiratie haalt bij OPPO, zoals een 150W-oplader. De OnePlus 10 Pro is sinds eind maart beschikbaar in België.

Lees hier onze uitgebreide review van de OnePlus 10 Pro


Gerelateerde artikelen

OnePlus Nord 2T review: Kleine upgrades, grootse smartphone

De OnePlus Nord 2T is het derde vlaggenschip in de Nord smartphone line-up. Scoort OnePlus een hattrick?

OPPO A96 review: eenvoud troef

De OPPO A96 is een betrouwbare en oerdegelijke budgetsmartphone. Het hoeft niet altijd meer te zijn.