Nieuws

OPPO zet snellaadrecord voor smartphones neer: volle batterij in 9 minuten

OPPO heeft een nieuwe doorbraak binnen snelladen gerealiseerd, waarmee je de batterij van je smartphone in tien minuten volledig oplaadt.

Niets is vervelender dan een lege batterij net op een moment dat je dringend iemand moet bellen. Die boodschap heeft OPPO als geen andere smartphonefabrikant begrepen. Al sinds 2014 probeert OPPO met zijn VOOC-snellaadtechnologie het opladen van de batterij van je smartphone steeds minder lang te laten duren. Tijdens zijn keynote op MWC 2022 heeft het merk twee revolutionaire doorbraken in snelladen geïntroduceerd: 150W SUPERVOOC met Battery Health Engine en 240W SUPERVOOC.

150W SUPERVOOC: gezond voor je batterij

De sleutelwoorden van 150W SUPERVOOC met Battery Health Engine zijn snelheid en duurzaamheid. Met 150W laad je een smartphone op in ongeveer 15 minuten. Na een bepaald aantal oplaadcycli zal je merken dat de snelheid waarmee je batterij oplaadt begint af te nemen. Deze oplader behoudt 80 procent van zijn capaciteit na 1.600 oplaadcycli, een verdubbeling van het huidige industriegemiddelde van 800 oplaadcycli. Daar zorgen de Smart Battery Health- en Battery Healing-technologie voor.

Het Smart Battery Health-algoritme kan het elektrische potentiaal over de negatieve elektroden in de batterij in real time volgen. Het past dynamisch de laadstroom aan binnen een redelijke marge, waardoor het optreden van dood lithium wordt geminimaliseerd, terwijl de maximale laadstroom behouden blijft. Op deze manier kan een gezondere batterijlevensduur en een snellere oplaadsnelheid worden gegarandeerd.

Battery Healing optimaliseert de levensduur van de batterij vanuit het inwendige systeem van de batterij. Door de elektrolytformule te verbeteren, worden de elektroden tijdens de laad- en ontlaadcycli van de batterij voortdurend hersteld, waardoor een stabielere en duurzamere solide elektrolytinterface (SEI) wordt gevormd die in real time altijd in een perfecte staat blijft. Dit helpt bij het verminderen van de slijtage van de positieve en negatieve elektroden van de batterij, waardoor de prestaties van de accu worden verbeterd en de levensduur wordt verlengd.

oppo 150W supervooc met battery health engine
Image Credit: OPPO

240W SUPERVOOC: opladen in tien minuten

Voor wie enkel de snelheid van het opladen van de batterij van belang is, introduceert OPPO de 240W SUPERVOOC. Het systeem beschikt over drie laadpompen en voldoende stroomtoevoer, zodat de handsets kunnen worden omgezet in 10V/24A. Aan volle capaciteit laad je daarmee een 4.500mAh-batterij in slechts tien minuten weer op van 1 naar 100 procent. Uiteraard is ook aan de veiligheid van je batterij gedacht. Een controlechip regelt de spanning en de stroom die door de batterij gaat tijdens het opladen en 13 temperatuursensoren houden de temperatuur onder controle om oververhitting en beschadiging te voorkomen.

OPPO zal deze technologieën eerst nog uitvoerig testen in zijn labo’s alvorens deze op de markt te brengen. De recent gelanceerde Find X5-reeks heeft een maximale laadcapaciteit van 80W. Daarmee laad je de smartphone in net geen 30 minuten volledig op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business