Tesla Model Y hogere prijzen
Image Credit: Tesla

Tesla-wagens zijn een pak duurder geworden in de Verenigde Staten. Zal Tesla zijn prijzen ook hier verhogen?

Advertentie

Wie een Tesla wilt kopen, kan daar best niet te lang meer mee wachten. Op zijn Amerikaanse website heeft de wagenbouwer een forse prijsverhoging doorgevoerd. Het gaat om significante prijsverhogingen van 2.500 tot zelfs 6.000 dollar voor verschillende Tesla-modellen. Autonieuwswebsite Elektrek merkte de nieuwe Tesla-prijzen op.

Voor een Tesla Model 3 Long Range betalen de Amerikanen voortaan 57.990 dollar, 2.500 dollar meer dan gebruikelijk. De laagste prijs voor een Model 3 blijft wel behouden op 46.990 dollar. Ook de Model Y ziet zijn prijzen voor de Longe Range stijgen van 62.990 naar 65.990 dollar en voor het Performance-model van 67.990 naar 69.990 dollar. De prijs van de duurdere Tesla-modellen stijgt nog aanzienlijker: een Model S is vanaf nu 5.000 dollar duurder en een Model X zelfs 6.000 dollar. In maart voerde de wagenbouwer eerder al prijsverhogingen door.

Duurdere grondstoffen

Een officiële reden heeft Tesla niet gegeven voor de hogere prijzen, maar wellicht zal de wagenfabrikant zich op de klassieke argumenten beroepen. De grondstoffen om wagens te bouwen worden alsmaar duurder en ook de aanhoudende schaarste aan computerchips helpt daar niet bij. CEO Elon Musk maakt zich ook grote zorgen over de toestand van de globale economie.

In een recente mail aan zijn werknemers, onderschept door Reuters, waarschuwde Musk dat mogelijk 10% van de werknemers zal moeten vertrekken. Dat zullen in eerste instantie degenen zijn die de vernieuwde regels rond thuiswerken niet willen volgen.

Stijgen de prijzen van Tesla ook in België?

Het wordt interessant om te kijken hoe de prijzen van Tesla in Europa zullen evolueren. Die liggen gemiddeld al hoger dan in de Verenigde Staten omdat Tesla zijn wagens moet importeren naar Europa (Model Y-wagens worden nu ook in Berlijn geproduceerd). Een Model X kan je in België verkrijgen vanaf 52.990 euro (volgens dit overzicht van autogids.be). Voor de duurste Model S betaal je 129.990 euro.


Gerelateerde artikelen

Review Tesla Model 3 (2021): De wagen die elke dag beter wordt

In september 2019 gingen we aan de slag met de Tesla Model 3, een wagen waar we op slag verliefd op werden. Ondertussen heeft de wagen enkele welkome (en minder welkome) updates gekregen. Niet alleen softwarematig via over-the-air updates, maar ook enkele wijzigingen aan de prestaties en het uiterlijk zowel langs de buiten als de binnenkant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here