Nieuws

Elektrische wagens kunnen parkeerkorting krijgen vanaf 2023 in Nederland

Korting parkeren elektrische wagen Nederland 2023
Elektrische wagens en wagens met een waterstofmotor kunnen vanaf 2023 in Nederland korting krijgen, als de gemeente ze toepast natuurlijk.

Vanaf 2023 zullen gemeenten in Nederland de mogelijkheid krijgen om lagere parkeertarieven aan te rekenen voor elektrische wagens of wagens die op waterstof rijden. Het kabinet gaat daarvoor de Gemeentewet aanpassen om dat mogelijk te maken. Zo zullen auto’s die geen uitstoot hebben voordeliger kunnen parkeren.

Korting op parkeren voor EV’s

De bedoeling is dat gemeenten zelf aan de slag gaan met de nieuwe regels. Ze kunnen zelf beslissen hoeveel korting ze willen geven en het beheer ervan zal ook volledig bij hen liggen. Volgens de staatssecretaris kunnen gemeenten de parkeerkorting toepassen op parkeerplaatsen op straat of in overdekte parkings.

Opvallend genoeg zullen hybridewagens geen gebruik kunnen maken van dit voordeel. De korting is echt alleen voorzien voor auto’s die geen uitstoot hebben. Dat is bij een hybridemodel niet het geval. Zowel auto’s als bestelwagens die op waterstof of elektriciteit rijden, komen in aanmerking voor de parkeerkorting. De staatssecretaris maakt zich sterk dat de nieuwe maatregel gemeenten een extra tool geeft om burgers naar schone wagens de pushen. Dat kan de luchtkwaliteit in een stad of dorp ten goede komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business