Nieuws

Windows-update maakt wifi-hotspots kapot

Na het uitvoeren van de laatste grote update, rapporteren Windows-gebruikers problemen met het aanmaken van wifi-hotspots.

Microsoft heeft op 14 juni een update uitgerold voor de nog ondersteunde Windows-versies. De update focus zich op het oplossen van enkele kleine bugs in het besturingssysteem, maar heeft ook zelf nieuwe problemen veroorzaakt. Windows Latest en XDA Developers rapporteren dat de update zowel in Windows 11 als in Windows 10 de wifi-hotspots plat heeft gelegd.

Als je een wifi-hotspot aanmaakt in Windows, fungeert je pc als een doorgeefluik voor het wifi-netwerk waarop die aangesloten is. Naburige apparaten kunnen dan gebruik maken van die hotspot om zelf op het internet te gaan. Je maakt een wifi-hotspot aan via Netwerk & Internet > Mobiele Hotspot > Mijn internetverbinding delen. De update zorgt er echter voor dat je laptop zelf zijn internetverbinding verliest van zodra je een hotspot aanzet. Verder wordt er ook melding gemaakt van problemen met de Azure Active Directory wat kan resulteren in inlogproblemen bij Microsoft-applicaties.

wifi-hotspots windows
Zo maak je wifi-hotspots aan in Windows 11.

Windows 11 en Windows 10 22H2

Windows 11-gebruikers wachten nog vol ongeduld op de grote Windows 11-update voor dit jaar. Die is sinds 7 juni beschikbaar als preview build, wat betekent dat je een Windows Insider-account moet hebben om het updatebestand nu al te kunnen helpen. De update zou inmiddels wel zo goed als klaar zijn voor de publieke uitrol, die zal volgen in de zomer of ten laatste in het begin van de herfst. Windows 11 22H2 zal heel wat nieuwe verbeteringen aan de taakbalk en het startmenu met zich meebrengen.

Ontdek hier alle nieuwigheden in Windows 11 22H2

Net als Windows 11 heeft Windows 10 nog recht op één grote jaarlijkse features-update tot en met 2024. Windows 10 22H2 zal vermoedelijk eveneens in de late zomer volgen. In 2023 volgt dan de volgende grote systeemupdate voor de besturingssystemen. Hopelijk verloopt de publieke uitrol van de 22H2-updates zonder problemen, al weet je nooit wat er kan gebeuren bij een Windows-update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business