Nieuws

Samsung komt met nieuwe 4K ViewFinity monitoren

Samsung introduceert de ViewFinity S8, een monitor met hoge resolutie die gespecialiseerd is voor creatieve professionals, waaronder makers van inhoud, grafisch ontwerpers en meer.

Samsung laat al snel zien wat het streven is met deze nieuwe monitor. De naam combineert View en Infinity, wat zij koppelen aan ‘The Value of Infinite Viewing Experience’. De nieuwe monitoren zouden een ​​nieuwe maatstaf moeten neerzetten voor professionele monitoren.

Samsung ViewFinity S8

De Samsung ViewFinity S8 is verkrijgbaar in twee maten: met een 32 inch en met een 27 inch diameter modellen. De IPS-schermen hebben een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels en een 98% DCI-P3 kleurengamma. Deze wordt versterkt door een Video Electronics Standards Association (VESA) DisplayHDR 600 voor meer bereik, nauwkeurigheid en nuance. Vanuit de fabriek worden de kleuren gekalibreerd, zodat je een waarheidsgetrouwe weergave krijgt. De monitor is zelfs PANTONE Validated, waardoor je zeker weet dat de monitor alle 2000 unieke PANTONE kleuren weergeeft, met daarbij de nieuw toegevoegde 110 huidtinten.

Workflow met een extreem mat display

Uniek aan de monitor is wel het matte scherm, dat ‘s werelds eerste UL 4-geverifieerde monitor is. Hierdoor worden reflecties zo sterk verminderd, dat je geen monitorkap meer nodig hebt voor een goede kleurweergave. Daardoor kun je hem zonder problemen draaien van horizontaal gebruik naar verticaal gebruik. De ViewFinity S8 heeft bovendien een paar toffe features voor een efficiënte workflow. Zo kun je hem gebruiken als alles-in-één dock voor desktops of laptops, waarbij je de monitor kunt aansluiten met een enkele USB Type-C-kabel voor weergavesignalen, 10 Gbps gegevensoverdracht en snel opladen met maximaal 90W vermogen. Je kunt de monitor draaien, kantelen en hoger of lager zetten op de meegeleverde VESA-compatibele monitorvoet.

De nieuwe Samsung ViewFinity S8 zal vanaf eind juni wereldwijd beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business