google nieuws nieuw design

Google heeft zijn Nieuws-app een grondige make-over gegeven om het nieuwsoverzicht nog meer op maat van je voorkeuren te maken.

Advertentie

Google lanceert vandaag het nieuwe design voor de desktopvariant van Google Nieuws, ter ere van de twintigste jaar van de nieuwshub. Als je surft naar je nieuwsoverzicht, dan krijg je de optie om de nieuwe interface eens uit te proberen. Met de make-over wil Google lokale nieuwsverhalen en nieuwsberichten die aansluiten op jouw interesse veel meer uitlichten.

Bovenaan je nieuwsfeed zal je nog steeds het voorpaginanieuws te zien krijgt, de topverhalen van nieuwswebsites die je regelmatig bezoekt. Maar waar die in het oude design werd vergezeld van de weerwidget, wordt nu een kolom met lokaal nieuws en artikels gekozen voor jou weergegeven naast de headliners. Daaronder vind je vervolgens het nieuwsoverzicht voor je gekozen onderwerpen en een ruimere selectie van nieuwsartikels die de algoritmen van Google Nieuws voor jou hebben uitgekozen.

Met deze nieuwsfeed wil Google Nieuws het je veel eenvoudiger maken om nieuwsberichten te vinden die relevant voor je zijn. Toch geen fan van de vernieuwde Nieuws-app? Via de instellingen van je Google-account kan je nog terug gaan naar de oudere versie.

Google Nieuws keert terug naar Spanje

Ook wie in Spanje woont zal kunnen meedelen in de pret, want na een onderbreking van 8 jaar keert Google Nieuws officieel terug naar Spanje. Google sloot de deuren van zijn Nieuws-app in 2014 voor Spaanse gebruikers, nadat de regering een nieuwe copyrightwet invoerde die Google verplichtte om te betalen voor het tonen van nieuwsartikels van Spaanse media. Daar had Google maar weinig zin in, dus besloten ze de stekker eruit te trekken.

Nadat de Spaanse overheid de wet in november terugdraaide en Google de mogelijkheid gaf om zelf te onderhandelen met de mediabedrijven voor een faire overeenkomst, ziet Google de optie om zijn nieuwshub opnieuw te lanceren. Het wel of niet betalen voor een nieuwscontent blijkt ook in andere landen een zeer netelige kwestie zijn. Zo heeft Google van Frankrijk een flinke boete gekregen voor het misbruiken van zijn machtspositie in de onderhandelingen met nieuwsuitgevers.


Gerelateerde artikelen

Volg & lees TechPulse in de Google Nieuws-app

Het overzicht kwijt? Lees TechPulse.be in de gratis Google Nieuws app en blijf altijd op de hoogte van het laatste technologienieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here