Nieuws

Facebook Pay wordt omgedoopt tot ‘Meta Pay’

Meta
© Meta
De rebranding van Facebook Pay is meer dan een naamsverandering: Meta Pay moet de portefeuille van de Metaverse worden.

Facebook Pay is de volgende dienst die een Meta-makeover krijgt. Het betaalplatform waarmee je geldtransfers kan regelen binnen Facebook, Instagram en WhatsApp zal ook zijn naam moeten aanpassen in lijn met de nieuwe bedrijfsnaam. Dat kondigde de grote baas Mark Zuckerberg zelf aan. Buiten een nieuwe naam zal er nu nog niet veel veranderen: Meta Pay zal op exact dezelfde manier functioneren als onder de vorige naam.

Op termijn ziet Zuckerberg het echter veel grootser met zijn fintechplatform. Zoals je ondertussen wel weet, is Meta volop aan het bouwen aan de Metaverse. Binnen deze nieuwe wereld waar de grenzen tussen het fysieke en digitale vervagen ziet Zuckerberg een belangrijke rol weggelegd voor een betaalplatform als Meta Pay. Meta Pay moet uitgroeien tot je portefeuille voor de Metaverse.

Shoppen in de Metaverse

In de Metaverse zal het ontwikkelen, kopen en verkopen van digitale items dagelijkse kost zijn. Om die items te kunnen overzetten tussen verschillende diensten, moeten ze ergens veilig kunnen bewaard worden, zegt Zuckerberg in een Facebook-post. Meta lijkt dus een cryptowallet aan Meta Pay te willen toevoegen, een digitale portefeuille die je nu al kan gebruiken om cryptomunten en NFT’s in op te bergen. In je cryptowallet zitten geen munten, maar codes die je het eigendomsrecht geven op de virtuele munten of objecten die je aangekocht hebt.

Lees ook: Hoe werkt een cryptowallet?

Hoe meer de Metaverse uitbreidt, hoe meer de handel in digitale objecten zal uitbreiden. Die moeten natuurlijk ergens mee betaald worden, en ook hier lijkt Meta aan een oplossing voor te werken. Volgens geruchten, die voor alle duidelijk nog niet door Zuckerberg en zijn Metamates bevestigd zijn, zit een digitale munt in de pijplijn. Die digitale munt, die spottend omgedoopt is tot de ‘Zuck Bucks’, zouden Facebook- en Instagramgebruikers kunnen gebruiken om via Meta Pay in-app aankopen te verrichten en zouden ook in een virtueel ecosysteem veel potentiële gebruikstoepassingen kunnen hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business