Nothing phone (1)
Image Credit: Nothing

Er zit geen vlaggenschipprocessor in de Nothing phone (1). Volgens een gelekte Geekbench-test gaat het om de Snapdragon 778G Plus.

Advertentie

Toegegeven, de hype die Carl Pei en Nothing rond hun eerste Phone (1) gecreëerd hebben, is er. Nu blijkt wel dat het toestel geen topchip aan boord zal hebben. Volgens een gelekte Geekbench-test gaat het om de Snapdragon 778G Plus, die geassisteerd wordt door aardig wat RAM.  

Hoewel er op zich niets mis is met de best prima chip van Qualcomm, zegt het wel al iets over het te verwachten prijsniveau van de Phone (1), dat vermoedelijk een stuk lager zal liggen dan bij smartphones in het topsegment. De telefoon zal dus vooral moeten opvallen (en verkopen) door zijn unieke ontwerp, dan wel door topprestaties.  

Het design werd vorige week al geteased door Nothing, dat alvast de achterkant van de Phone (1) onthulde. Volgens de eerste geruchten van de weinig mensen die de telefoon al in handen kregen, zou het alvast snor zitten met de bouwkwaliteit. 

Phone (1) SoC en specificaties 

De Snapdragon 778G Plus is een SoC met een 1+3+4-CPU-structuur, net als bij de snelste chips van Qualcomm. Daar bovenop krijgt de Phone (1) naar verluidt 8GB RAM. De Android-schil Nothing OS zou ook focussen op prestaties en dus aanleunen bij de ‘naked’ Android-ervaring.  

De Phone (1) zal wellicht met Android 12 geleverd worden en zou zo snel mogelijk de update naar Android 13 kunnen ontvangen, van zodra die beschikbaar is. De gelekte benchmark is uiteraard maar een indicatie. Bij de officiële onthulling van de Phone (1) op 12 juli, zal moeten blijken of er meerdere versies gelanceerd zullen worden, met mogelijk extra RAM of opslag.  

Phone (1) al te pre-orderen 

Verder is al geweten dat de Phone (1) verkocht zal worden via een invite-systeem, zoals dat in de begindagen van OnePlus het geval was. Er is nog maar net een pre-orderwebsite live gegaan waar je jezelf op een wachtlijst kan laten zetten. Op het moment van schrijven hadden al ruim 4.000 mensen ingetekend.