Nieuws

100 miljoen dollar aan cryptomunten gestolen bij Harmony 

Harmony
Hackers zijn erin geslaagd om zo'n 100 miljoen dollar (95 miljoen euro) te stelen bij Harmony, dat via zijn cryptobridge transacties regelt.

Harmony meldde de diefstal donderdagochtend zelf via Twitter en het persagentschap Bloomberg pikte het verhaal op. De inbraak vond plaats op de zogenaamde Horizon-bridge van het bedrijf. Een cryptobridge laat mensen munten wisselen tussen verschillende blockchains. 

“Het Harmony-team heeft vastgesteld dat er vanochtend een diefstal plaatsvond op de Horizon-bridge, van een bedrag dat oploopt tot 100 miljoen dollar. We zijn de samenwerking gestart met de nationale autoriteiten en forensisch specialisten om de dader(s) te identificeren en de gestolen fonds te recupereren”, klinkt het. 

Harmony niet eerste slachtoffer 

In de voorbije maanden hebben hackers meerdere keren cryptoplatformen belaagd. In februari slaagde geavanceerde krakers erin om 300 miljoen dollar (285 miljoen euro) te stelen van Wormhole. Een maand later was Ronin het slachtoffer: daar bedroeg de buit 620 miljoen dollar (588 miljoen euro) 

De hackers gingen aan de haal met verschillende types cryptomunten, waaronder Ether en BNB, maar ook stablecoins als Tether, USDC en AI, zo zegt onderzoeker Elliptic in een tweet. De munten werden gewisseld voor Ether via zogenaamde gedecentraliseerde beurzen. “Een vaak voorkomende techniek bij dit soort hacks”, aldus Elliptic. 

Hoewel de meeste cryptomunten in silo’s zijn ingedeeld en er bijvoorbeeld voor Bitcoin en Ethereum een specifieke blockchain is, willen handelaars meer vrijheid om munten te wisselen tegen andere cryptovaluta. Daarvoor zijn projecten zoals Harmony ontwikkeld, maar die hebben dus ook grote kwetsbaarheden, zo blijkt. De technologie die ze gebruiken is complex en vaak is het niet helemaal duidelijk hoe ze de veiligheid proberen verzekeren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business