Emoji-reactie WhatsApp

Reageren met een emoji op een WhatsAppbericht kan sinds kort. Daar komt nu een extra mogelijkheid bij met alle andere emoji.


Dat schrijft WabetaInfo deze week. Nadat WhatsApp sinds enkele weken de mogelijkheid uitrolde om met emoji te reageren op berichten, werkt de berichtenapp aan een kleine uitbreiding ervan. WhatsApp test namelijk de mogelijkheid om te gaan reageren met alle emoji die beschikbaar zijn op je toestel. De uitgebreide functie zit nu al in bètaversies van Android en iOS.

Reageer met een emoji

Als je vandaag de nieuwste versie van WhatsApp hebt dan kan je, net zoals in Messenger of iMessage, reageren met een emoji. Dat doe je door langer op het bericht te duwen. Er verschijnt dan automatisch een mini-menu waarbij je kan kiezen uit verschillende emoji. Die functie werd twee maanden geleden systematisch uitgerold en is al even voor iedereen beschikbaar.

Binnenkort zal je aan de hand van een klein plusteken ook kunnen kiezen uit alle andere emoji waaruit je normaal toegang. Als je een testversie gebruikt en je hebt de mogelijkheid nog niet, geen paniek, WhatsApp rolt zoals altijd de features systematisch uit.


Wanneer de functie voor andere gebruikers zal uitgerold worden is niet duidelijk maar vermoedelijk zullen we daar niet al te lang op moeten wachten.

Afbeelding: WabetaInfo.