Tips

Tech Tip: je profielfoto en status verbergen in WhatsApp

WhatsApp heeft nieuwe privacyopties uitgerold voor je accountinformatie. Zo kies je wie je profielfoto en status mag zien in WhatsApp.

De mogelijkheid om je profielfoto te verbergen is niet nieuw in WhatsApp. Je had de optie om algemene accountinformatie zoals je profielfoto en status te tonen voor iedereen, je contacten of helemaal niemand. WhatsApp heeft nu officieel aangekondigd dat daar een nieuwe optie is bijgekomen waarbij je ook kan kiezen om je gegevens te verbergen voor bepaalde contacten. Deze optie zat sinds september 2021 in bèta, en is nu voor alle gebruikers beschikbaar gekomen. Het heeft betrekking op de volgende gegevens:

  • Laatst gezien
  • Profielfoto
  • Info
  • Status

Hoe verberg je je profielfoto en status in WhatsApp?

De werkwijze om je accountinformatie te verbergen is door deze laatste update helemaal niet gewijzigd. Je opent de instellingen van WhatsApp en navigeert vervolgens verder naar Account > Privacy. In dit menu vind je de instellingen terug voor je profielfoto, status, info, laatst gezien en leesbewijzen. Tik je op je profielfoto, krijg je vier opties. De nieuw toegevoegde optie is ‘Mijn contacten, behalve…’ en als je deze optie zou aanvinken moet je contacten selecteren voor wie je je profielfoto wilt verbergen. Wil je dat niemand je profielfoto kan zien in WhatsApp, dan duid je ‘Niemand’ aan.

whatsapp profielfoto verbergen

Voor de andere instellingen ga je op dezelfde manier te werk. Bij je status geldt de uitzondering dat je deze nooit kan tonen voor mensen die niet in je contactenlijst staan. Als je je Laatst Gezien-melding uitzet, dan zal je die van anderen ook niet kunnen zien. Het aan/uit-zetten van leesbewijzen verlopt via een eenvoudige schuifregelaar.

Grotere groepen

WhatsApp heeft de laatste weken niet stilgezeten. Er zijn op korte tijd heel wat handige functies bijgekomen, zoals een uitbreiding op het aantal deelnemers van groepsgesprekken en de optie op je chatgeschiedenis over te zetten van Android- naar iOS-toestellen. WhatsApp werkt nu ook aan de mogelijkheid om berichten aan te passen nadat je ze verzonden hebt. Met deze nieuwe functies wil WhatsApp de toenemende concurrentie van Telegram de baas blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business