OnePlus 10T uitgelekt: niets meer dan een budget OnePlus 10 Pro?

OnePlus 10T
OnePlus komt dit jaar weer op de proppen met een T-model, de OnePlus 10T. Het toestel heeft veel weg van de 10 Pro, maar is op veel vlakken wel een downgrade.

Nadat OnePlus vorig jaar besloot de T-versie van zijn high-end telefoonreeks in zijn geheel over te slaan, lijkt de Chinese fabrikant dit jaar bij te draaien. Na de OnePlus 8T, zien we ditmaal namelijk vermeende renders van de OnePlus 10T. Het toestel is vermoedelijk de laatste high-end telefoon voor OnePlus van 2022. Toch lijkt het toestel enige stappen terug te zetten van de 10 Pro die het bedrijf eerder dit jaar introduceerde; zo wordt het metalen frame vervangen door plastic en voor een alert slider hoef je de 10T volgens de renders alvast niet aan te schaffen.

Goedkopere OnePlus 10 Pro

Op renders gemaakt door geruchtenmaker OnLeaks is de slider namelijk in geen velden of wegen te bekennen. OnePlus lijkt hiermee een van zijn meest waardevolle functies te bewaren voor de Pro-modellen in de high-end reeks. Nord-telefoons krijgen de slider immers al enige tijd niet meer en er verscheen dit jaar ook geen model onder de 10 Pro – zoals dat nog het geval was met de 9 en 9 Pro. OnLeaks’ renders wijzen verder uit dat de achterkant meer zal toelopen naar de cameramodule dan bij de 10 Pro het geval was. Of OnePlus achterop gebruikmaakt van plastic of glas, is onbekend.

Render van OnePlus 10T – beeld: OnLeaks / SmartPrix

De cameramodule van de OnePlus 10T lijkt grotendeels gelijk aan die van de 10 Pro. Wel is de LED-flash opgeschoven naar de rechterbovenhoek, en lijken camerasensoren niet verder uit te steken dan de module zelf. Over de gebruikte sensoren is bekend dat ze 50 MP (hoofdcamera) en 16 MP-resoluties hebben (groothoek), en dat de hoofdcamera ondersteuning biedt voor OIS.

Een andere -zichtbare- wijziging vinden we voorop. Daar heeft OnePlus namelijk gekozen voor een vlak scherm, ten opzichte van het gebogen scherm op de 10 Pro. Het scherm heeft volgens eerdere geruchten een diagonaal van 6,7 inch en een Full HD+-resolutie. Onderhuids vind je verder nog een 4800 mAh-batterij – van 5000 mAh op de 10 Pro – en de zuinigere Snapdragon 8+ Gen 1-chipset. Op papier heeft de telefoon nog eens oplaadsnelheden tot 150 watt.

Lancering OnePlus 10T in juli

Een officieel lanceringsmoment van de OnePlus 10T is nog niet aangekondigd. Verwacht wordt dat het toestel in juli wordt onthuld in twee kleuren: zwart en groen. Qua opslagconfiguraties wordt er gesproken over maximaal 12 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen. Naar verwachting zal de 10T ook in een variant met 128 GB opslag- en 8 GB werkgeheugen verschijnen. Tegen welke prijs het toestel in juli wordt uitgebracht, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business