iPhone Pro

Uit nieuwe informatie blijkt dat Apple voortaan permanent alleen de iPhone Pro-modellen wil voorzien van de nieuwste processor.

Advertentie

Dat schrijft de bekende analist Ming-Chi Kuo. Volgens zijn informatie gaat Apple de lanceringstrategie van iPhones aanpassen. Alleen de nieuwe iPhone Pro-modellen zouden de nieuwe processor krijgen. Dat zou betekenen dat de iPhone 14 blijft draaien op de A15 Bionic en de iPhone 14 Pro (en Pro Max) op de A16 Bionic.

Welke iPhone krijgt de nieuwste processor?

Dat is de vraag die al maanden rondgaat in geruchten. Bij het begin werd gezegd dat Apple de wijziging alleen maar ging doorvoeren bij de iPhone 14 om het te kort aan nieuwe A16-chips te kunnen overbruggen. Nu schrijft Kuo dat die aanpassingen permanent is. Volgens hem zou de iPhonegigant in verhouding ook meer Pro-modellen verkopen.

Het bedrijf hoopt namelijk ook meer Pro-modellen te gaan verkopen, zo zou vanaf volgend jaar 60 procent van de verkochte iPhones een Pro-model moeten zijn, nu is dat 40 procent. Kuo schrijft dus dat de kans groot is dat Apple deze wijziging niet louter doorvoert omwille van een chipprobleem, het bedrijf wil uiteraard gewoon ook meer gaan verdienen.

Op zichzelf is het concept niets nieuw voor Apple. Bij de iPad doet het bedrijf dat namelijk al jaren. Ook de iPhone SE krijgt altijd een oudere generatie van de Bionic-chip.

iPhone 14

In september zullen we heel waarschijnlijk de nieuwe iPhone-serie te zien krijgen en weten we hoe Apple het wil aanpakken. Volgens de meest recente informatie zou de notch in de iPhone 14 ook verdwijnen en zou er een pilvormig gat in de plaats komen.