ST7

Stromer heeft op de Eurobike-beurs in Frankfurt met een primeur uitgepakt: de ST7, zijn eerste e-bike die elektronisch schakelt.

Pinion Smart.Shift, zoals Stromer het noemt, laat je toe om elektronisch (met één druk op de knop) te schakelen, via een hendel. Volgens de Zwitserse S-pedelecfabrikant wordt schakelen met de Stromer ST7 zo ergonomisch en intuïtief. Het is de eerste keer dat het systeem toegepast wordt op een Stromer-fiets. 

ST7 belooft straffe prestaties 

Schakelen hoeft niet langer al rijdend, maar kan evenzeer vanuit stilstand of onder belasting, laat Stromer weten. Het topmerk wil de lat nog wat hoger leggen en voorziet de Stromer ST7 van een 1440 Wh krachtige batterij, met een bereik van wel 260 km. De nieuwe achterwielmotor is 940 W sterk en levert 52 Nm aan koppel, met een maximale snelheid van 45 km/u. Dat zijn straffe cijfers. 

Stromer wil de ervaring naar eigen zeggen nog vloeiender maken met zijn startversnelling, die individueel instelbaar is. De gekozen versnelling is bovendien altijd duidelijk zichtbaar op het display va de e-bike. Voor het eerst kreeg de batterij een geïntegreerd display dat het laadniveau weergeeft. Dat is handig voor wanneer je de batterij rechtstreeks (en niet in de fiets) oplaadt.  

Verder geeft Stromer je de optie om de ST7 uit te rusten met een geveerde voorvork van Wren en/of een geveerde zadelpen van Kinekt. De gratis OMNI-app zorgt voor over-the-air-updates, diefstalbeveiliging, onderhoudsherinneringen, Crash Alert, enz.  

Pinion Smart.Shift 

Voor het Pinion Smart.Shift-systeem werkte Stromer nauw samen met Pinion GmbH. “In nauwe samenwerking met Stromer zijn we erin geslaagd om een volledige systeemintegratie te realiseren, inclusief stroomvoorziening uit de e-bikeaccu, weergave van alle instellingen en de gekozen versnelling op het e-bikedisplay via CAN-Bus”, vertelt Thomas Raith, CEO van Pinion GmbH. 

Stromer hoopt met zijn ST7 langeafstandspendelaars aan te spreken en hen ervan te overtuigen de wagen in te ruilen voor een e-bike. 

Prijs en beschikbaarheid 

De ST7 is verkrijgbaar met sportframe in drie formaten (M, L en XL) vanaf de herfst van 2022 in de Launch Edition kleur Solid Gold en vanaf januari 2023 in Dark Platinum. 

Prijs: 12.140 euro voor de Solid Gold en 12.490 euro voor de Dark Platinum (dit is ondermeer incl. Gates Carbon-riem en ABS van Blubrake).