Bosch e-bike ABS systeem

Bosch heeft een nieuw ABS-systeem ontwikkeld dat slimmer reageert op gevaarlijke situaties. De Flow-app krijgt ook nieuwe integraties.

Advertentie

De Duitse techfabrikant Bosch komt met nieuwe veiligheidstools voor ebikes. Het bedrijf introduceert een nieuwe slimmere ABS maar ook nieuwe fietsmodi, updates voor de Flow app en een e-bike alarm. Die aankondigingen heeft het bedrijf gedaan op de Eurobike beurs in Frankfurt.

Veiliger op pad met ABS

Bosch is van mening dat e-bikes veiliger kunnen, vooral in de steden. Om in te spelen op het stijgend aantal ongevallen met e-bikes wil de fabrikant een handje helpen. Het bedrijf had al een ABS voor e-bikes maar heeft dat systeem nu vernieuwd en verbetered. Met dank aan verschillende ABS-modi zal de fiets beter in staat zijn om te reageren op gevaarlijke momenten. Op basis van verschillende factoren weet ABS beter hoe het moet reageren, dat moet de fietser ten goede komen. Voor dit nieuwe systeem moet je wel al gemakkelijk 500 euro neerleggen.

Bovendien lanceert de fabrikant ook een nieuw alarmsysteem. In combinatie met de ConnectModule en het slot kunnen eigenaars gewaarschuwd worden als er iemand probeert om de fiets te stelen, daarbij wordt meteen ook de positie van de fiets gedeeld.

Updates voor de Flow-app

Tot slot krijgt ook de Flow app deze zomer nog enkele updates. Als eerste krijgt de mobiele applicatie een integratie met Komoot, de tegenhanger van Strava. Er komt ook een koppeling waarbij je de Flow app kan volgen op je Apple Watch.

Een nieuwe boordcomputer, een nieuw ABS-systeem en veel meer.