Nieuws

Volkswagen en Bosch bouwen samen platform voor autonoom rijden

Volkswagen Bosch autonoom rijden ID BUZZ
Volkswagen-dochter Cariad en Bosch slaan de handen in elkaar om een platform voor autonoom rijden te bouwen.

Dat hebben beide bedrijven gisteren aangekondigd. Het gaat om een dochterbedrijf van Volkswagen, Cariad, en Bosch. Samen gaan ze een platform ontwikkelen voor autonome wagens waar alle merken onder de Volkswagen Group gebruik van zullen maken. De bedoeling is om in 2023 al de eerste functies voor autonoom rijden te gaan inzetten.

Autonoom rijden

Volgens de aankondiging van Bosch zullen de eerste functionaliteiten het tweede level van autonomie aanbieden. Concreet zal dat een tool zijn die de bestuurder gaat assisteren op de weg maar waarbij je als bestuurder wel nog steeds het meeste werk doet. Nadien zou het volgens Bosch en Cariad de bedoeling zijn om de features te upgraden naar level 3 waarbij de wagen het dan voor een stuk kan overnemen.

In eerste instantie wil de Volkswagen Group zijn platform dus zelf gaan inzetten. Nadien willen de bedrijven hun tools ook beschikbaar stellen voor andere autobouwers. Wellicht werken veel autobouwers zelf aan een systeem maar de kleinere merken zullen hier mogelijk gebruik van gaan maken. In totaal zouden meer dan 1000 experts gaan werken aan het platform.

ID Buzz

Op 9 maart zal Volkswagen de nieuwe ID Buzz voorstellen. Deze week werd het elektrische busje al gespot op een oplaadparking in Noorwegen. De ID Buzz was gecamoufleerd maar je kon duidelijk de contouren van het busje zien.

autoConnected Carontspanningslidertrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals