Volkswagen ID Buzz Microbus

De Volkswagen ID Buzz of elektrische Microbus zal op 9 maart 2022 officieel het levenslicht zien. Wordt dit ook een waar hippiemodel?

Ongeveer vijf jaar na de voorstelling van de Volkswagen ID Buzz in Detroit, is de Duitse autobouwer klaar om het officiële productiemodel aan te kondigen. Dat heeft Volkswagen CEO Herbert Diess aangekondigd via Twitter. “The legend returns on 03/09/22”, schrijft hij.

Volkswagen ID Buzz

De originele Volkswagen Microbus rolde in 1950 van de band en vergaarde voornamelijk in de jaren 60 veel bekendheid. Het busje was het favoriete voertuig van hippies en werd eveneens door bedrijven gebruikt om hun goederen te vervoeren. Volkswagen hoopt de charme van weleer naar boven te halen met zijn volledig elektrische busje.

Volkswagen plaatst de batterijen van het elektrische voertuig onder de vloer. Aangezien de elektrische motor en andere rijcomponenten weinig plaats in beslag nemen, heeft het busje een lange wielbasis met korte overhangen. Hierdoor heeft de wagen een ruim interieur. “Het voertuig ziet eruit als een compacte commerciële van aan de buitenkant, maar biedt een ruim interieur, zoals een grote SUV,” vertelt Herbert Diess, de CEO van Volkswagen.

Prestaties en beschikbaarheid

Helaas zijn er nog geen details bekend rond de elektrische Microbus of ID Buzz. Het is wel duidelijk dat het elektrische busje eveneens op het bestaande MEB-platform zal gebouwd worden. Ook naar de prijs en beschikbaarheid hebben we dus het raden. Vermoedelijk zullen we op 9 maart meer te weten komen.