facebook feeds
Bronbeeld via Meta

Facebook gaat de nieuwsfeed van zijn mobiele app reorganiseren om het je eenvoudiger te maken content te zien die je ook echt wil zien.


Wanneer je duizenden Facebook-vrienden hebt en honderden pagina’s volgt, kan je nieuwsfeed al snel in een allegaartje van posts veranderen. De algoritmen van Facebook doen wel hun uiterste best om orde in de chaos te creëren, maar kunnen niet altijd voorkomen dat de posts van onze beste vrienden verdwijnen tussen content waar we veel minder in geïnteresseerd zijn. Facebook zal je vanaf nu meer controle geven over hoe je je nieuwsfeed wil inrichten zodat je niets meer hoeft te missen. Mark Zuckerberg kondigde in hoogsteigen persoon de komst van Facebook Feeds aan.

Feeds: bepaal zelf wat je wil zien

Feeds is een nieuw menu dat in de komende dagen zal worden toegevoegd aan de mobiele app van Facebook. In dit nieuwe menu krijg je de meest recente posts van je vrienden en pagina’s die je volgt te zien, gesorteerd op chronologische volgorde. Je kan zelf bepalen wie uit je vriendenlijst het meest prominent in je Feeds zal verschijnen door favorieten te selecteren. Zo zorg je ervoor dat je enkel nog de laatste posts van je meest interessante vrienden te zien krijgt. Het nadeel is dan wel dat je geen excuus meer hebt om hun nieuwe foto’s geen duimpje te geven.

Video Credit: Meta

In deze vernieuwde nieuwsfeed krijgt de Home-pagina een nieuwe rol toegediend. Die wordt omgevormd tot een hub om nieuwe content te ontdekken, die zorgvuldig wordt geselecteerd door Facebook’s algoritmen. Bots je op een pagina die je wilt volgen, dan kan je die ‘promoveren’ naar je Feeds-menu.


Facebook is volop begonnen met het uitrollen van deze update voor zijn mobiele applicaties in Android en iOS. Dat gebeurt stapsgewijs, dus mogelijk zal je nog niet onmiddellijk veranderingen zien. Het Feeds-icoontje zal verschijnen achter het Watch-menu.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.