Spotify lanceert Vriendenmix: een speciale afspeellijst voor vrienden

Vriendenmix Spotify
Vier de vriendschap met een afspeellijst waar de muzieksmaken van al je vrienden in terugkomen. Heb je al drie Blends aangemaakt in Spotify, dan kun je nu direct de Vriendenmix ontdekken.

Vrienden die maar al te graag samen muziek luisteren of graag muziek met elkaar delen, werden het voorbije jaar verrast met Spotify’s Blend-functie. Muzieksmaken van verschillende vrienden werden in zo’n afspeellijst gemixt, waardoor je altijd kan genieten van nummers die je zelf niet zou opzoeken, of het nummer dat je altijd bij je vrienden hoort, nog eens kan terugluisteren. Zulke afspeellijsten worden – in tegenstelling tot persoonlijke afspeellijsten – ook automatisch bijgewerkt met de nieuwste hits. Zo hoef je dus niet telkens handmatig de afspeellijst te verversen.

Ter ere van de Internationale Dag van de Vriendschap, introduceert Spotify de Vriendenmix. Dat is een persoonlijke afspeellijst die gebaseerd is op de verschillende Blends die je met je vrienden hebt gemaakt. Zo maak je in een klap kennis met nog meer muzieksmaken, zonder dat je daarvoor van afspeellijst hoeft te wisselen. Wil je de Vriendenmix gaan uitproberen, zorg er dan wel voor dat je ten minste drie Blends met vrienden hebt gemaakt. Eerder biedt Spotify de afspeellijst niet aan.

Zo geniet je van de Vriendenmix

Spotify biedt de Vriendenmix aan voor zowel Free als Premium-gebruikers en meldt dat de lijst in de iOS- en desktop-apps verschijnt. Android-gebruikers moeten het vooralsnog zonder deze Vriendenmix stellen. Wil je de Vriendenmix ontdekken, volg dan zeker onderstaande stappen:

  1. Type ‘Blend’ in de zoekbalk, en nodig een van je vrienden uit voor een Blend (je moet uiteindelijk drie verschillende Blends hebben voor de Vriendenmix)
  2. Open de Made For You Hub in Spotify (de pagina met je persoonlijke afspeellijsten) en klik op de Vriendenmix, of klik op deze link.

Voordat je Vriendenmix verschijnt moeten de drie Blends wel zijn goedgekeurd. Je vrienden moeten de uitnodiging dus hebben geaccepteerd. Spotify meldt dat het een Vriendenmix of Friends Mix elke dag updatet; telkens als je een nieuwe Blend toevoegt, wordt je mix daarop aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business