Spotify ingesproken reacties

Spotify test bij een beperkt aantal gebruikers een nieuwe feature uit waarbij je ingesproken reacties kan geven bij afspeellijsten.

Advertentie

Het eerste nieuws rond deze tests kwam naar boven via een Reddit-gebruiker uit Vietnam. De gebruiker publiceerde verschillende screenshots waarin te zien is hoe Spotify vraagt om een ingesproken reactie op een playlist. Het gaat hier om een experimentele test die slechts bij een beperkt aantal gebruikers uitgerold werd.

Hoe werkt het?

Spotify vraagt of je een ingesproken reactie wil geven op de afspeellijst. Als je het icoon aantikt, toont de muziekstreamingdienst eerst enkele voorwaarden waaraan je zou moeten voldoen. Zo accepteert het platform uiteraard geen haatspraak of andere ongewenste reacties en is het ook niet toegestaan om andere muziek op te nemen tijdens je ingesproken reactie.

Techwebsite TechCrunch beschrijft ook hoe je na het maken van zo’n ingesproken reactie je audio kan aanpassen. Wie wil kan die reacties dan ook in een podcastaflevering gaan gebruiken. Het is niet helemaal duidelijk wat Spotify hiermee van plan is of in welke mate het van plan is om deze feature wereldwijd te gaan uitrollen. Het lijkt een beetje in lijn te liggen met een eerdere experimentele functie waarbij gebruikers hun podcast volledig konden creëren via de app.