Nieuws

Sony gooit prijzen van PlayStation 5 per direct omhoog

PlayStation 5 prijzen zijn verhoogd
Sony's PlayStation 5 is niet alleen slecht verkrijgbaar, hij is nu ook nog eens een pak duurder geworden dan voorheen. Een opvallende zet, gezien consoles na verloop van tijd meestal goedkoper worden.

Voor degenen die nog geen PlayStation 5 hebben weten te bemachtigen, heeft Sony slecht nieuws. De console-ontwikkelaar gooit de prijzen van de schaarse gameconsole na slechts 1,5 jaar namelijk flink omhoog. Zowel de disc- als digitale variant van de PlayStation 5 worden duurder, dat meldt de president en CEO van Sony Interactive Entertainment Jim Ryan in een blogpost. Volgens Ryan is het bedrijf genoodzaakt de prijzen te verhogen wegens “uitdagende economische omstandigheden”.

Hogere prijs PlayStation 5

Volgens de topman zijn de hoge wereldwijde inflatie evenals wisselende wisselkoersen factoren die meespelen in Sony’s beslissing om de prijzen te verhogen. Het bedrijf verhoogt daarom de prijs van zijn gamingconsole in vrijwel alle werelddelen – met uitzondering van de Verenigde Staten. Gamers in Europa die nog zitten te wachten op de PlayStation 5 moeten rekeninghouden met prijzen die 50 euro hoger liggen dan bij de lancering. Dit betekent dat de disc-versie voortaan 549,99 euro kost en de digitale versie beschikbaar is aan 449,99 euro.

Ondertussen doet Sony er alles aan om het productietempo van de PlayStation 5 op te schroeven. In mei werd al bekend dat de productie eindelijk verhoogd kon worden. Voorlopig betekent dat helaas nog niet dat de console breed en vrij beschikbaar komt. Dankzij de verhoogde productie zien we wel steeds vaker dat webwinkels de PlayStation 5, voor korte perioden, beschikbaar hebben. Helaas lijkt die trend voorlopig aan te houden en kan Sony naar verwachting pas in 2023 daadwerkelijk voorzien in de ‘sterke vraag’ naar de console.

Weg van de PlayStation 4

Inmiddels lijkt Sony zich ook steeds meer te focussen op de PlayStation 5. Zo verschijnen er minder nieuwe games die zowel op de PlayStation 4 en 5 werken, en werken ze vaak enkel nog op de 5. De gamingdivisie heeft daarnaast de planning voor de PlayStation VR2 headset rond en heeft zelfs een lanceringsdatum gedeeld. Natuurlijk is de schaarste daarmee niet opgelost, maar het geeft wel duidelijkheid over de status van Sony’s productiecapaciteit van de console (en andere hardware).

Blijf ondertussen uiteraard oppassen bij het aanschaffen van een PlayStation 5. Niet alle webwinkels die de console aanbieden, hebben daar goede bedoelingen bij. TechRadar hoofdredacteur Bram liet zelf zijn ogen vallen op een console bij Exciter Shop, maar werd uiteindelijk opgelicht en moest later de console alsnog via een andere webwinkel bestellen. De webwinkel in kwestie is inmiddels offline; heb je zelf ervaringen met Exciter of andere webwinkels die aan PlayStation 5 oplichting doen? Laat het ons gerust weten via het redactieadres.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business