Nieuws

Leak onthult handheld console van Logitech

Een recent leak toont beelden van een aankomende draagbare gamingconsole van Logitech met onder meer ondersteuning voor Android.

Na het succes van de Nintendo Switch en Steam Deck lijken draagbare consoles opnieuw in trek. Dit is ook de andere fabrikanten niet ontgaan. Logitech kondigde eerder deze maand al werkzaamheden aan een handheld console aan in samenwerking met het Chinese Tencent. Nu ziet het ernaar uit dat we een eerste kijk op het toestel hebben gekregen. Bekend leaker Evan Blass plaatste gisteren de gelekte beelden van de handheld op zijn Twitter-account. Deze werden na een klacht van Logitech echter snel verwijderd, al zijn er nog wel verwijzingen terug te vinden.

https://twitter.com/evleaks/status/1564719620426170369

Op de beelden zijn een witte Nintendo Switch-achtige console te zien, voorzien van de nodige knoppen, joysticks en trekkers. Op het scherm in het midden zien we tegels met daarop Google Play, wat doet vermoeden dat er ondersteuning is voor mobiele Android-games. Daarnaast zijn er ook tegels met daarop de logo’s van Xbox, Nvidia, Steam, Google Chrome en YouTube zichtbaar. Cloud gaming zal dus een groot deel uitmaken van de functionaliteiten van de console.

Verdere specificaties van het toestel zijn nu nog niet bekend, waaronder de hardware, precieze afmetingen en grootte van het scherm. Ook hebben we nog geen idee van een verwachte lanceringsdatum. Indien je geïnteresseerd bent, kan je je al wel inschrijven op deze website om als eerste alle informatie te verkrijgen. De kans lijkt ons groot dat enthousiastelingen nog zullen moeten wachten tot 2023 alvorens de console in de winkelrekken verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business