Een recent leak toont beelden van een aankomende draagbare gamingconsole van Logitech met onder meer ondersteuning voor Android.


Na het succes van de Nintendo Switch en Steam Deck lijken draagbare consoles opnieuw in trek. Dit is ook de andere fabrikanten niet ontgaan. Logitech kondigde eerder deze maand al werkzaamheden aan een handheld console aan in samenwerking met het Chinese Tencent. Nu ziet het ernaar uit dat we een eerste kijk op het toestel hebben gekregen. Bekend leaker Evan Blass plaatste gisteren de gelekte beelden van de handheld op zijn Twitter-account. Deze werden na een klacht van Logitech echter snel verwijderd, al zijn er nog wel verwijzingen terug te vinden.

Op de beelden zijn een witte Nintendo Switch-achtige console te zien, voorzien van de nodige knoppen, joysticks en trekkers. Op het scherm in het midden zien we tegels met daarop Google Play, wat doet vermoeden dat er ondersteuning is voor mobiele Android-games. Daarnaast zijn er ook tegels met daarop de logo’s van Xbox, Nvidia, Steam, Google Chrome en YouTube zichtbaar. Cloud gaming zal dus een groot deel uitmaken van de functionaliteiten van de console.

Verdere specificaties van het toestel zijn nu nog niet bekend, waaronder de hardware, precieze afmetingen en grootte van het scherm. Ook hebben we nog geen idee van een verwachte lanceringsdatum. Indien je geïnteresseerd bent, kan je je al wel inschrijven op deze website om als eerste alle informatie te verkrijgen. De kans lijkt ons groot dat enthousiastelingen nog zullen moeten wachten tot 2023 alvorens de console in de winkelrekken verschijnt.Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.