Nieuws

Dit is de eerste speed pedelec van Belgische startup Specter

Specter 1
Op zoek naar een speed pedelec van lokale bodem? De Specter 1 wordt gemaakt door de Belgische startup Specter en wordt op 1 oktober uitgebracht. Prijzen beginnen bij de 9.680 euro.

Wie op zoek gaat naar een speed pedelec zal merken dat het merkenaanbod relatief beperkt is. Een pedelec van bijvoorbeeld het Zwitserse Stromer aanschaffen, lijkt dan ook de voor de hand liggende optie. Specter wil daar nu vanuit België lokaal tegenwicht aan geven door met zijn eigen pedelecs de markt te betreden, de Specter 1. Het model is alvast via de website te configureren, maar wordt pas op 1 oktober daadwerkelijk gelanceerd. Opvallend is dat Specter vol inzet op een fysieke verbinding met zijn klanten, met onder andere proefritten aan huis.

Belgische startup Specter

Het is niet de eerste keer dat een Belgische startup de speed pedelec markt wil veroveren. Vorig jaar nog bracht ÅSKA zijn eerste speed pedelec op de markt, de BIKE. ÅSKA wilde hiermee inspelen op de snelle mobiliteitsshift die waarneembaar is in de samenleving en de positieve effecten van deze shift benadrukken. Inmiddels staat de BIKE doorheen heel het land te schitteren bij dealers. Dezelfde stap richting lokale dealers hoeven we van Specter niet te verwachten, dat de s-pedelec liever direct aan consumenten verkoopt.

Het bedrijf zegt naast proefritten aan huis de speed pedelec de fietsen ook thuis te leveren en zodra nodig ook bij klanten thuis service en onderhoud te leveren. Of het deze diensten zelf zal aanpakken of uitbesteed aan externe partijen, heeft Specter niet bekendgemaakt.

Specter 1 speed pedelec

Kijken we naar de speed pedelec zelf, dan zien we dat hij een maximale snelheid van 45 km/u biedt, met een bereik van 65 kilometer (gemiddeld) en een koppel van 112 Nm. Verder valt op dat er een uitgebreid instrumentarium aanwezig is met ondersteuning voor wifi, bluetooth en 4G. Renders van dit instrumentarium tonen onder meer geïntegreerde navigatiemogelijkheden en zelfs een kaart met de laatste weersverwachtingen.

Bij het configureren van de Specter 1 kan je nog kiezen uit twee verschillende prestatie-opties. Bij de comfort-optie krijg je een koppel van 100 Nm, terwijl de performance-keuze uitkomt op 112 Nm. Op beide modellen krijg je telkens riemaandrijving in plaats van een metalen ketting, wat inhoudt dat je er simpelweg minder onderhoud aan hebt. Afsluitend kun je ook een extra batterij (750 Wh) voor de Specter 1 bestellen, inclusief belasting kost die optie je wel bijna 1.000 euro.

Beschikbaarheid Specter 1

Dat komt bovenop de al behoorlijke prijzen van de eerste speed pedelec van het merk. Zonder extra opties kost de Specter 1 namelijk 9.680 euro. Met de performance-optie loopt dit op naar 10.321,30 euro. Let wel, dat zijn prijzen op het moment van schrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business