Nieuws

Logitech lanceert Brio 500: slimme webcam met stevig prijskaartje

Logitech Brio 500 serie
Logitech heeft vandaag de Brio-serie uitgebreid met een nieuwe webcam, de Brio 500 en 505. Het zijn de duurzaamste Logitech-webcams ooit, en ze kosten je 139 euro.

Logitech introduceerde in 2017 de eerste webcam in de Brio-reeks. Toentertijd kreeg die webcam de magistrale adviesprijs van 239 euro mee. Inmiddels is de adviesprijs flink gedaald en kost de webcam nog 150 euro. Vlak onder dit prijspunt lanceert de Zweedse fabrikant nu een nieuwe Brio-camera, de Brio 500. In tegenstelling tot de Brio uit 2017 die beelden opnam in een 4K-resolutie kan de Brio 500 enkel Full HD beelden opnemen.

Logitech Brio 500

Logitech’s nieuwste webcam in de Brio-serie kan dus maximaal Full HD-video opnemen, dit doet het aan 30 fps. Wie een hogere verversingssnelheid wil is toegewezen op de HD-beeldresolutie, waarbij de webcam dan 60 fps beelden schiet. De gebruikte sensor biedt ondersteuning voor HDR en kan in een maximale beeldhoek van 90 graden video schieten. Logitech laat je die beeldhoek naar wens in de Tune-software aanpassen; gebruikers kunnen daarbij kiezen uit 55, 79 of 90 graden.

De webcam stelt je bovendien met zijn Show Mode in staat om je webcam te draaien. Hiermee kun je gemakkelijker documenten op je bureau presenteren of zelfs een whiteboard in je omgeving.

Logitech besteedde bij de ontwikkeling van de webcam uiteraard ook aandacht aan privacy. Middels een draaiwiel rechts op de webcam kun je een fysiek klepje over de webcam schuiven. Uiteraard kan de webcam je ook middels een lampje op de voorzijde inlichten van zodra deze in gebruik is.

Zakelijke- en consumentenversie

Het bedrijf benadrukt bij de aankondiging verder dat het veel aandacht aan de duurzaamheid van de webcam heeft besteed. De zwarte variant bestaat voor 68 procent uit gerecycled plastic, terwijl voor de witte en roze variaties 59 procent gerecycled plastic is gebruikt. Voor de kabel is daarnaast geen pvc-materiaal gebruikt. Welk type plastic Logitech wel heeft gebruikt is onduidelijk.

De Brio 500-webcam komt beschikbaar in een tweetal varianten, één voor consumenten, en de Brio 505 die gericht is op zakelijke gebruikers. Volgens de specificatielijst zijn de twee webcams vrijwel identiek aan elkaar. Zakelijke gebruikers krijgen nog wel toegang tot de Logitech Sync-software. Wie de webcam echter voor persoonlijk gebruik inzet, zal daar weinig voordeel uit halen.

De Logitech Brio 500 is per direct beschikbaar aan de eerdergenoemde adviesprijs van 139 euro. Je koopt hem in het zwart, wit en roze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business