Nieuws

Snapchat op je computer nu voor iedereen beschikbaar

Snapchat
De webversie van Snapchat die eerder exclusief was aan betalende Plus-klanten, komt nu beschikbaar voor alle gebruikers van het socialmediaplatform.

Snapchat-gebruikers zijn hiermee niet meer gebonden aan de mobiele apps voor Android en iOS. De Snapchat for Web-dienst werd deze zomer exclusief uitgebracht voor Snapchat+-klanten. Nu laat het bedrijf weten dat het betalende slot ervan af gaat en alle Snap-gebruikers via hun browser berichten kunnen versturen en videogesprekken kunnen starten. Berichten en Snaps worden automatisch met de mobiele applicaties gesynchroniseerd zodat je vlekkeloos tussen platformen kunt schakelen.

De webversie van Snapchat bevat inmiddels ook de welbekende filters voor het maken van een Snap en tijdens videogesprekken. Het aantal beschikbare filters is wel beperkt ten opzichte van de mobiele versie van Snapchat. De webversie laat je daarbij ook niet zoeken naar extra filters en toont vooralsnog geen locatiegebonden filters. Het is mogelijk dat Snapchat daar nog wel aan werkt. Toen de webversie in juli werd geïntroduceerd, werkte Snapchat nog aan het toevoegen van de filters.

Snapchat+-abonnement

Klanten met een Plus-abonnement verliezen hiermee wel een van hun voordelen. Toen Snapchat de webversie in juli introduceerde kregen zij er als enige toegang tot. Later behoorde daar ook klanten in België en Nederland toe. Zij konden vanaf 16 augustus een abonnement op de betalende dienst afsluiten en betalen daar 4,49 euro per maand of 44,99 euro per jaar voor.

Gebruikers krijgen hiervoor onder andere toegang tot een instelling om het app-icoon te wijzigen, een reeks extra bitmoji-achtergronden, een lijst met wie je Stories bekeken had, een optie om een vaste BFF aan te wijzen en de Spookpaden-optie. Met die laatstgenoemde optie kan je precies zien waar je vrienden de laatste 24 uur zijn geweest. Dit werkt wel alleen als je vrienden hun locatie op Snapchat hebben ingeschakeld.

Snapchat ziet de Plus-dienst naar eigen zeggen als proeftuin voor nieuwe functies. Klanten die het maandbedrag aan de socialmediagigant overmaken krijgen dus vooral vroegtijdig toegang tot een reeks nieuwe functionaliteiten. Of het platform in de toekomst met meer exclusieve functies voor Snapchat+ op de proppen komt, is niet bekend. Wij houden het alvast voor je in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business