Nieuws

Tesla terugroepactie: in de V.S. meer dan 1 miljoen wagens terug

Tesla terugroepactie
Door een fout in het antiklemsysteem van de ramen roept Tesla auto's terug die sinds 2017 verkocht worden. Nog geen nieuws over Europa.

Na nieuwe tests van Tesla is gebleken dat er te veel fouten gebeuren bij het automatische antiklemsysteem in de ramen van Tesla-modellen. Door die fouten zouden mensen vast komen te zitten in hun eigen wagen. De Amerikaanse EV-bouwer roept daarom in totaal 1,1 miljoen wagens terug. De problemen doen zich voor bij alle modellen.

Terugroepactie Tesla

Bij de Tesla Model S gaat het om exemplaren die verkocht zijn tussen 2021 en 2022. Voor de Model X en Y gaat het om auto’s die sinds 2021 verkocht worden. Bij de Model 3 spreekt Tesla zelfs over modellen die sinds 2017 verkocht worden.

De autobouwer wil het probleem met het antiklemsysteem via een update oplossen, momenteel heeft de autobouwer nog geen weet van ongevallen die gelinkt zijn aan het antiklemsysteem.

Europa

Het is momenteel nog onduidelijk of Tesla ook wagens gaat terugroepen in Europa. Het bedrijf heeft daar zelf nog niets over gecommuniceerd dus momenteel geldt de terugroepactie alleen in de V.S.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business