Nieuws

Microsoft viert 10 jaar Surface met drie nieuwe toestellen 

Surface
De Microsoft Surface-reeks bestaat straks 10 jaar. En Microsoft wil dat vieren door drie nieuwe toestellen op de markt te brengen.

De technologiereus heeft de Surface Laptop 5, Surface Pro 9 en Laptop Studio aangekondigd. Die zullen vanaf 25 oktober verkrijgbaar zijn via de eigen Microsoft Store.  

“Zo’n tien jaar geleden bracht de Surface verschillende technologieën bij elkaar. Je had een desktop, laptop, tablet en mobiel toestel in je handen. We zijn dan ook heel blij om vandaag deze evolutie verder te zetten met de komst van de nieuwste Surface-toestellen die samen met Windows 11 het beste uit de Surface zullen halen”, zegt Microsoft in zijn persmededeling. 

Surface Laptop 5 

Surface Laptop 5

Zo’n zeven jaar geleden bracht Microsoft de kennis en ervaringen van de Surface Pro naar de laptop. Voor de gebruikers werd de Surface Laptop 5 een van de populairste Surface-toestellen. De nieuwe Surface Laptop 5 krijgt Thunderbolt 4, de nieuwste versie van het Intel Evo-platform. De laptop is volgens Microsoft 50 procent krachtiger dan zijn voorganger.  

Het design ziet er alvast verfijnd uit en de Surface Laptop 5 heeft een batterij die de hele dag mee zou moeten kunnen, aldus Microsoft. Het PixelSense-scherm van de Surface Laptop 5 is er in een versie van 13,5 en 15 inch, telkens met Dolby Vision IQ. Microsoft belooft ook hoogwaardige audio, via de Dolby Atmos 3D-luidsprekers. 

Surface Pro 9 

Toen de Surface werd gelanceerd, was het de eerste in zijn soort. Een tablet waarmee je zowel met het toetsenbord als op het scherm (met een touchscreen) kon werken. Doorheen de jaren heeft Microsoft de Surface verbeterd.  

Met de komst van de Surface Pro 9, wil Microsoft naar eigen zeggen de lat nog hoger leggen. Het toestel krijgt een haarfijn PixelSense-scherm van 13 inch, en de tablet zal ook over een HD-camera, Omnisonic-luidsprekers en gerichte microfoons beschikken. 

Qua prestaties beschikt de Surface Pro 9 over krachtige chips. Je kan kiezen tussen de 12de generatie Intel® Core processor gebouwd op het Intel Evo-platform met Thunderbolt 4, of de Microsoft SQ3 powered by Qualcomm Snapdragon met 5G connectiviteit. Hierdoor is de Surface Pro 9 volgens de fabrikant 50 procent krachtiger dan zijn voorganger, de Surface Pro 8, met een batterij die een hele dag mee moet gaan.     

Surface Studio 2+ 

Toen de eerste Surface Studio in 2016 werd gelanceerd, was het de eerste in zijn soort. Met een scherm van 28 inch en vernieuwend design, sprak het kunstige gebruikers aan. Je kon met de Zero Gravity Hinge de Surface Studio ombouwen tot een canvas waarop je je creativiteit kon loslaten.  

“Ook nu onze werkomgeving sterk is veranderd, zien we dat er nog altijd vraag is naar een krachtig en veelzijdig toestel. We hebben dan ook alles herdacht met een aangepaste Intel Core H-35 processor die 50 procent meer rekenkracht geeft. Ook de grafische kaart hebben we onder handen genomen. Maar daar blijft het niet bij. Het scherm, de camera’s, de micro’s en de poorten zijn onder handen genomen”, laat Microsoft weten. 

Tot slot is er voor het toestel ook nog Microsoft Designer, een nieuwe app in Microsoft 365 voor grafische ontwikkelingen. 

De Surface Laptop 5 is beschikbaar vanaf 25 oktober en zal vanaf 1.179 euro kosten. Het toestel zal in 2 kleuren beschikbaar zijn: Platinum en Zwart. 

De Surface Pro 9 is beschikbaar vanaf 8 november en zal vanaf 1.199 euro kosten. Het toestel komt uit in vier kleuren: Zwart, Platinum, Sapphire en Forrest. 

De Surface Laptop Studio zal via de Microsoft Store beschikbaar zijn vanaf 25 oktober en zal vanaf 5.369 euro kosten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business