Nieuws

Google News zou Wear OS-app krijgen

Google Pixel Watch Google News Wear OS
Google zou een News-app specifiek voor hun smartwatchsysteem Wear OS aan het ontwikkelen zijn. Een Reddit-gebruiker kwam tot de ontdekking.

Via Google Assistant, die dan verder ging naar de Play Store, kwam een Reddit-gebruiker erachter dat Google aan een Wear OS-versie van Google News aan het werken zou zijn. De app is nog niet klaar, dus er verscheen een foutmelding op het scherm van de smartwatch. Door even verder te kijken, kon de Reddit-gebruiker achterhalen hoe Google News eruit zou zien in Wear OS. De screenshots van de app waren namelijk wel zichtbaar.

Door titels scrollen

Op het eerste gezicht lijkt het alsof je met de Wear OS-versie van News voornamelijk door koppen van artikels kunt scrollen met de bronwebsite erbij. De hoofdafbeelding van het artikel is soms ook zichtbaar. Of je volledige artikels kan lezen via de smartwatch, is vooralsnog niet duidelijk. Het lijkt niet haalbaar om voor lange tijd door een tekst te scrollen op zo’n klein scherm. Mogelijk zou je het volledige artikel kunnen raadplegen via je smartphone.

De komst van een Google News-app lijkt een volgende stap te zijn in Googles smartwatchverhaal. Sinds de release van de Pixel Watch ziet het ernaar uit dat Google volop op Wear OS wil inzetten. Logischerwijs zal het bedrijf dan willen beginnen met zijn eigen apps smartwatchproof te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business