Nieuws

Apple Maps krijgt nieuwe kaarten, onder meer in België

Apple Maps iPhone app scherm navigatie update
De kaart voor onder andere België lijkt opgefrist te worden in Apple Maps. Het gaat om nieuwe details, andere navigatie en meer.

Mensen op zowel Twitter als Reddit merkten in hun Apple Maps-app op dat de kaart er ineens anders uitzag. Op het eerste zicht lijkt een kaart in bijvoorbeeld Nederland veel meer detail te hebben gekregen. Volgens iCulture betreft het nog geen volledige uitrol, wel een uitgebreide testfase. De Twitter-gebruiker stelt nog geen street view – oftewel Look Around in Apple Maps – te hebben.

Na een eerdere toevoeging van vooral stationsgebouwen, zouden nu ook andere gebouwen in 3D te zien zijn. Via Reddit werd een screenshot van het Atomium gedeeld. Het is nog niet zeker wanneer de update voor Nederland en België volledig wordt uitgerold, al voorspelt iCulture dat die waarschijnlijk ergens in december komt. Blogger Justin O’Beirne stelt nog dat een publieke testfase naast de Benelux ook in Liechtenstein en Zwitserland aan de gang is. Net zoals iCulture denkt hij dat de update in december officieel uitgebracht zal worden.

Apple Maps blijft uitbreiden

Apple is al sinds dit voorjaar bezig met nieuwe mapping in onder andere Brussel. Met deze update erbij zou Apple Maps functioneel zijn in 23 onafhankelijke landen. Tezamen met de testfase van de eerder genoemde landen wordt de navigatie-app nu ook getest in Saoedi-Arabië, Israël en Palestijns gebied.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business