Nieuws

Apple Maps gaat kaarten verfijnen in Brussel met backpacks

Apple Maps Kaarten verfijning update
Met deze backpackers wil Apple zijn Apple Maps gaan verbeteren. Je kan ze vanaf volgende week tegenkomen in het Brusselse.

Wie vaak in Brussel rondloopt, kan vanaf volgende week iets schijnbaar eigenaardigs tegengekomen op straat. Apple gaat namelijk vanaf maandag mensen met backpacks inzetten om zijn Kaarten-app te verfijnen. In totaal zal het techbedrijf 9 verschillende systemen inzetten waarbij data wordt verzameld via beelden en LiDAR-scanners. Tot en met 23 mei 2022 zullen verschillende mensen met deze backpacks rondlopen op locaties waar het niet zo vanzelfsprekend is om met een wagen te komen. Het gaat dan over straten waar alleen voetgangers mogen komen, parken, pleinen, stations van het openbaar vervoer, enzovoort.

Lees ook: Zoom in Google Maps/Apple Maps met één vinger

Apple Maps

Door deze nieuwe manier van werken hoopt Apple zijn Kaarten-app overal ter wereld te verfijnen. Dat heeft positieve gevolgen voor gebruikers en de manier van navigeren. Zo zal het duidelijker zijn op welk adres je staat, waar je rustig kan wandelen en een meer gedetailleerde kaart.

Momenteel heeft het bedrijf de verfijnde kaarten al uitgerold in de VS, het VK en Italië. Momenteel gaat het alleen nog maar om grootsteden.

Spot jij er volgende week eentje in Brussel? Laat het ons weten!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business