Nieuws, Tips

Zoom in Google Maps/Apple Maps met één vinger

Zoom met één vinger Google Maps Apple Maps
Zoomen met één vinger in Google Maps en andere kaarten-apps, het kan al heel lang. Wist jij van het bestaan van deze verborgen feature?

De feature bestaat al jaren en in 2013 verschenen de eerste video’s, The Verge rakelde deze langvergeten handige functie weer op: zoomen in Google Maps met maar één vinger. Vermoedelijk zijn er velen, waaronder ikzelf, die er tot op de dag van vandaag geen weet van hadden. Het is perfect mogelijk om in de interface van Google Maps in en uit te zoomen zonder dat je daar twee vingers voor nodig hebt.

Kende jij deze feature al?

  • Nee (91%, 123 Votes)
  • Ja (9%, 12 Votes)

Aantal stemmen: 135

Laden ... Laden ...

Hoe werkt het?

Om met één vinger in Google Maps te zoomen dubbeltik je op het scherm en sleep je diezelfde vinger meteen daarna naar boven of onder. Google Maps zal dan gaan inzoomen of uitzoomen zonder dat je je vinger daarvoor hebt moeten weghalen. Is deze uitleg je niet helemaal duidelijk? Bekijk dan gewoon de YouTube-video hieronder.

Zoomen met één vinger kan heel handig zijn in verschillende situaties. Als je bijvoorbeeld maar een hand vrij hebt kan je dus perfect de kaartenapp van Google of Apple beter gaan gebruiken. Of als je je smartphone bijvoorbeeld op de fiets hebt gemonteerd of in de wagen.

De functie lijkt ook te werken in andere kaarten apps. Zo werkt zoomen met één vinger ook in Apple Maps (Kaarten).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business