Tips

Verkeerslichten in Google Maps: hoe werkt het?

Verkeerslichten Google Maps
Sinds begin deze zomer vind je in Google Maps ook verkeerslichten terug. Google heeft vermoedelijk meer plannen met deze nieuwigheid in de toekomst.

Toen Google vorige zomer startte met een proefproject waarbij verkeerslichten in de app werden getoond, was de feature alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Het werd toen vrij stil rond deze handige functie tot de lente van 2021. De navigatie-applicatie kreeg in België en Nederland officieel de mogelijkheid om verkeerslichten terug te vinden.

Verkeerslichten in Google Maps: hoe werkt dat nu?

Het was je misschie nog niet opgevallen, maar als je sinds enkele maanden rondkijkt op Google Maps zal je verkeerslichten zien verschijnen bij alle kruispunten in België en Nederland. In alle kaartenlagen zijn de verkeerslichten te zien, het maakt dus niet uit hoe je de kaartenapp gebruikt. Ook op desktop zijn ze trouwens zichtbaar.

  • Open Google Maps in de app of op desktop;
  • Zoom in op de kaart of start je navigatie;
  • Bij ieder kruispunt zal je een klein icoontje met een verkeerslicht zien opduiken;
  • Op deze manier weet je dus perfect wanneer er een verkeerslicht op je route aankomt;
  • Momenteel kan je hier nog niet veel mee doen, vermoedelijk is het de bedoeling om verkeerslichten in de toekomst pro-actief te tonen in de navigatiemodus. Zo weet je perfect wanneer het rood, oranje of groen is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business