Google is gestart met een testproject waarbij het verkeerslichten aan zijn kaarten toevoegt. De test is voorlopig enkel beschikbaar in enkele Amerikaanse steden.

De nieuwe functie werd voor het eerst opgemerkt door Droid Life. Redacteurs en lezers van de technieuwswebsite zagen plots icoontjes in Google Maps die moeten aanduiden waar verkeerslichten staan. De icoontjes zijn zichtbaar als je gewoon scrolt door een kaart, maar ook als je de navigatiefunctie inschakelt. The Verge vroeg om meer info aan Google, dat het nieuws dan ook bevestigde.

Google gaf daarbij wel aan dat het voorlopig nog maar om een test op kleine schaal gaat. De verkeerslichten zijn op dit moment enkel zichtbaar in de mobiele app voor Android. Enkele steden die ondertussen bevestigd zijn verkeerslichtaanduidingen te hebben zijn onder andere New York, San Francisco, Los Angeles en Chicago.

Droid Life merkte ook op dat je zeer goede ogen moet hebben om de verkeerslichten te spotten. De icoontjes zijn namelijk zeer klein op de kaart, al zouden ze wel groter worden als je dichterbij komt. De instructies van de navigatiemodus houden voorlopig nog geen rekening met verkeerslichten.

Je moet goed kijken om de verkeerslichten terug te vinden. Afbeelding: Droid Life

Apple Maps

Google is eigenlijk betrekkelijk laat met het toevoegen van verkeerslichten aan Maps. Apple voegde dit eind vorig jaar al toe aan zijn navigatie-app Apple Maps met de lancering van iOS 13. Ook zal Siri je in de navigatiemodus vertellen wanneer je een verkeerslicht tegenkomt. Apple probeert op deze manier de instructies weer wat uitgebreider en realistischer te maken. Dit doet Google Assistant voorlopig dus nog niet voor ons.

We verwachten dat Google de functie uiteindelijk nog wel zal uitbreiden naar andere gebieden. In Japan bijvoorbeeld toont Google dit al enkele jaren. Het is dan ook onduidelijk waarom Google zo lang gewacht heeft voor de uitbreiding naar de Verenigde Staten. We zijn benieuwd wanneer verkeerslichten in onze Belgische Google Maps-kaarten zullen verschijnen. Het zal in ieder geval een nuttige toevoeging aan de navigatie-app zijn.

In Apple Maps zijn ze iets duidelijk. Afbeelding: Reddit

Gerelateerde artikelen

5 handige Google Maps tips die je nog niet kende

Google Maps staat ons dagelijks bij voor heel wat kleine dingen. Maar de app kan meer dan de basics.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here