Instagram app account inplannen plannen functie creator achievements

Instagram is begonnen met het uitrollen van een planfunctie voor Reels en posts. Voorheen had je daarvoor nog een externe app nodig.

“Jullie vroegen ernaar, wij hebben geluisterd”, aldus de post van het officiële Instagram Creators-account. Met die post wordt de volledige uitrol van de planfunctie aangekondigd. Die werd nog niet zo lang geleden uitgetest bij een selecte groep gebruikers, maar wordt dus nu al wereldwijd een feit. Vroeger was een app van een derde partij vereist om posts in te kunnen plannen op het sociaal medium.

Hoe werkt het inplannen? Tijdens het maken van een post kun je naar “Advanced settings” gaan. Daar schakel je de planoptie in, waarna je een datum en tijdstip kunt instellen. Vooruitplannen kan tot 75 dagen op voorhand, meer dan twee maanden dus. Nadat je het moment van publicatie hebt ingesteld, kun je terug naar de gewone workflow gaan en de post bevestigen.

Niet voor Stories

De inplanfunctie wordt nu uitgerold voor posts, carrousels en Reels. Stories ontbreken echter in die reeks. Die moet je dus nog altijd op het moment zelf posten. Er is nog geen nieuws over een inplanfunctie voor Stories. Het is ook onduidelijk of elke Instagram-gebruiker de functie zal krijgen. Mogelijk krijgen enkel “Creator”- en bedrijfsaccounts toegang op dit moment. Volgens Instagram wordt de planoptie wereldwijd uitgerold in de loop van de komende weken.

In dezelfde post kondigde Instagram ook “achievements” aan voor hun Reels. Gebruikers – vermoedelijk enkel die met het label van Creator – worden daarmee beloond voor specifieke acties. Ze krijgen bijvoorbeeld een achievement wanneer ze meer dan één Reel per week maken. Interacties met mede-Creators en andere gebruikers worden ook erkend. Een collaboratie met een andere Creator, interactieve opties zoals een poll in je Reel en een trending geluid of effect geven allemaal een achievement. Deze functie is nog niet officieel gelanceerd, maar bevindt zich momenteel in een globale testfase.


Gerelateerde artikelen

Instagram moet fikse boete betalen voor schending kinderprivacy

De Ierse privacytoezichthouder heeft Meta-dochter Instagram een boete van 405 miljoen euro opgelegd voor het schenden van de privacy van kinderen.

Facebook en Instagram gaan aanbevolen content op tijdlijn verdubbelen

Instagram staat bol van de aanbevolen content en dat zal enkel toenemen. Meta CEO Mark Zuckerburg zegt dat de hoeveelheid aanbevolen content voor eind 2023 wordt verdubbeld.