Nieuws

Games for Work laat je spelletjes spelen in Microsoft Teams 

games for work
Microsoft wil de werksfeer wat verlichten en brengt de Games for Work-app naar Teams. Zo kunnen collega's zich uitleven in onderlinge spelletjes.

Het gaat om een aantal ‘kantoorklassiekers’, waaronder Mijnenveger en Solitaire. Die worden aangevuld met populaire spelletjes als IceBreakers en Wordament. Dat meldt Microsoft op zijn blog. De poules waarin er gegamed wordt kunnen best groot zijn, want er zou telkens plaats zijn voor wel 250 collega’s. 

Games for Work in Microsoft Teams 

Waarom Microsoft het belangrijk genoeg vond om te investeren in Games for Work in Teams? Wel, wie meer ontspannen is, wordt op termijn ook productiever, luidt de redenering. Nadat ze even hebben kunnen gamen, zouden werknemers tot 20 procent alerter en werklustiger zijn, meent de technologiereus. Vandaar dus de keuze om Games for Work te integreren in de vergaderapp Microsoft Teams. 

We voorspellen dat Wordament wel een succesnummer kan worden. Daarbij moeten collega’s woorden gaan raden op basis van een aantal beschikbare letters. In IceBreakers wordt dan weer gevraagd om een antwoord te geven op ja-neevragen. Dat kan leuk zijn om nieuwe collega’s beter te leren kennen. 

Games for Work zal toegankelijk zijn voor bedrijfsaccounts die gebruikmaken van een Enterprise- of Education-abonnement. Je kan ook bij ons ‘Games voor op het werk’ nu uitproberen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business