Nieuws

Sony levert camerasensor voor iPhone 15

Sony komt met een nieuwe camerasensor voor iPhones
Sony werkt aan een vernieuwende camerasensor. Die zou de camera van de iPhone 15 naar een hoger niveau tillen.

Bij Sony wordt momenteel aan een ‘state of the art’ camerasensor gewerkt. Het stukje technologie zou volgens de Nikkei Asia Review kunnen opduiken in de telefoons van Apple, al krijgt het merk geen exclusiviteit. De nieuwe sensor zou in de iPhone 15 gaan zitten, maar ook in telefoons van een aantal andere fabrikanten.

De vraag is natuurlijk op welke manier deze sensor te onderscheiden valt van de honderden smartphonecamera’s die er al zijn. De nieuwe sensor zou in staat zijn om per pixel een veel breder verzadigingssignaal op te pikken. Dit resulteert in de mogelijkheid om meer licht op te vangen en, bij deze sensor ook, de mogelijkheid om goede foto’s te maken bij tegenlicht.

Sony is niet de eerste die uitpakt met “goede foto’s bij slecht licht”. Naar alle verwachting zal de Sony-sensor de voorgangers toch overtreffen met zijn nieuwe technologie. Vooral in scenes waarin de hoeveelheid licht of exposure een probleem vormt zal de nieuwe sensor kunnen uitblinken.

Het zal nog even afwachten zijn voor we kunnen zien waar de nieuwe camerasensor precies toe in staat is. In de iPhone 14 Pro zit voor het eerst een camera van 48MP. Dat was al een serieuze verbetering in het cameradepartement. Voor de komende generatie zullen foto’s er nog beter uit gaan zien. Om te weten hoe goed de camerasensoren van Sony werken, kunnen we trouwens nu al naar andere toestellen gaan kijken. Zowel de Xiaomi 12S Ultra en Vivo X90 Pro hebben een IMX989-sensor voor de camera. Ook die sensor werd door Sony ontwikkeld en kan dus al een beeld geven van waartoe de iPhone 15 in staat zou moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business