Nieuws

Google is bezig met Gmail en Calendar voor Wear OS

google wear os calendar gmail pixel watch smartwatch
In de volgende stap van Googles verovering van smartwatches, gaat het bedrijf nu aan het werk met Gmail en Calendar voor Wear OS.

Gmail en Calendar voegen zich bij een hele reeks Google-apps die het bedrijf voor Wear OS, zijn eigen besturingssysteem voor smartwatches, herwerkt heeft. Het is uiteraard al mogelijk om je mail en agenda te bekijken op bijvoorbeeld de Pixel Watch, maar in de huidige vorm is er veel minder functionaliteit beschikbaar.

Je kan een event openen en alle details bekijken, maar je kan enkel je afspraken zien van de komende drie dagen. Een nieuwe afspraak maken kan enkel met Google Assistant via stemcommando’s. Als het op mails aankomt, zul je het momenteel nog moeten stellen met notificaties. Via een melding kan je de mail in kwestie openen, maar er is geen volledige inbox die je kan raadplegen.

9to5Google heeft achterhaald dat Google nu bezig is met Gmail- en Calendar-apps specifiek voor Wear OS. Welke extra functionaliteiten daardoor mogelijk zullen worden via een smartwatch met Googles besturingssysteem, blijft tot nu toe onbekend. De apps zouden het professioneel gebruik van de OS wel helpen, omdat er nu op productiviteitsvlak alleen nog maar Google Keep is.

Wear OS 2 minder en minder ondersteund

Over Keep gesproken: de Wear OS-app is er wel, maar enkel voor Wear OS 3 (de nieuwste versie). Ondanks het feit dat veel smartwatches nog OS 2 gebruiken, heeft Google de ondersteuning voor oudere OS-versies stopgezet. Google Maps blijkt nu ook deel te zijn van de apps die enkel nog zullen werken op de nieuwste Wear OS-versie. De gebruikers van het oudere besturingssysteem hebben ook nooit de vernieuwde Google Home of andere herontworpen apps gekregen. Het is dus niet onlogisch om te voorspellen dat enkel OS 3-gebruikers zullen kunnen genieten van de nieuwe Gmail- en Calendar-apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business