Nieuws

Mobile Vikings verhoogt prijzen internetabonnementen

Mobile Vikings vast internet
© Mobile Vikings
Mobile Vikings heeft de prijzen van zijn internetabonnementen met 2 euro per maand verhoogd. Bestaande klanten blijven tot eind 2023 gespaard.

Toen Proximus vorige maand prijsverhogingen aankondigde bleef Mobile Vikings buiten schot. Die luxepositie lijkt inmiddels voorbij. De Proximus-dochter schrijft in een e-mail dat het per 1 december de tarieven van zijn Unlimited Fast Internet met 2 euro verhoogt naar 40 euro per maand. Uit reacties op Userbase, waar de e-mail werd geplaatst, blijkt dat de operator ook de tarieven voor Unlimited Superfast Internet met 2 euro heeft verhoogd. Klanten betalen voor dit abonnement voortaan 55 euro per maand.

Prijsgarantie voor bestaande klanten

Bestaande klanten blijven volgens de e-mail gespaard van de prijsverhoging. Zij krijgen tot eind 2023 een prijsgarantie op hun huidige tarief. Enkel klanten die vanaf 1 december 2022 een abonnement afsluiten bij Mobile Vikings betalen dus de hogere tarieven.

De telecomoperator schrijft de prijsverhogingen toe aan torenhoge inflatie. “Ook bij Mobile Vikings is de torenhoge inflatie inmiddels tastbaar. Het leven in het algemeen wordt duurder, en dus ook onze kosten om internet thuis te installeren bij onze Vikings”, schrijven ze in de e-mail. De tarieven voor mobiele abonnementen worden vooralsnog niet getroffen door de prijsstijging.

Vast internet voor Vikings

Na een vooraankondiging in mei bracht Mobile Vikings in juni definitief zijn abonnementen met vast internet op de markt. De Proximus-dochter houdt het bij een eenvoudig aanbod: je kan kiezen tussen Unlimited Fast Internet of Unlimited Superfast Internet. Bij het eerstgenoemde abonnement krijg je toegang tot snelheden van maximaal 100 Mbps down en 40 Mbps up. Kies je voor Superfast Internet dan kun je datasnelheden tot 1 Gbps down en 500 Mbps up behalen.

Klanten die al een mobiel abonnement hebben bij de Proximus-dochter genieten van 3 euro korting op hun vaste abonnementen. Die korting blijft in stand na de prijsverhoging die Mobile Vikings heeft doorgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business