Nieuws

Proximus verhoogt prijzen abonnementen opnieuw

Proximus hogere tarieven
© iStock
Proximus kondigt vandaag aan de tarieven van zijn vaste abonnementen te verhogen. Het gaat om prijsverhogingen tot 6 procent die ook voor Scarlet-klanten gelden.

Proximus verhoogt de tarieven van zijn abonnementen vanaf januari. Dat is iets meer dan een half jaar na de vorige prijsverhogingen in mei van dit jaar. Het gaat om verhogingen tussen de 4 en 6 procent en geldt niet voor klanten van mobiele provider Mobile Vikings. Klanten van budgetmerk Scarlet blijven niet gespaard. Voor hen stijgen de kosten van het Loco Internet-abonnement van 32 naar 34 euro per maand. Bij het Trio Pack met vast internet, tv en vaste telefonie stijgt het tarief van 40 naar 42 euro per maand.

Voor Proximus-klanten met een Internet Maxi-abonnement betekent de prijsstijging dat ze voortaan 3 euro per maand meer betalen. Dit komt neer op 54,99 (regulier) en 59,99 euro per maand (fiber). Afnemers met het Internet Essential-abonnement zien geen prijsverhoging en blijven zo steken op het basistarief van 25 euro per maand.

Opvallend is verder dat de telecomprovider de kosten voor dataverbruik buiten de bundel verhoogt en tegelijk het tarief voor belminuten voor prepaidklanten ophoogt. Voor mobiele abonnementen is verder geen vaste prijsstijging voorzien.

Inflatie drijft kosten op

Proximus noemt wederom de inflatie als beweegreden om de tarieven van zijn abonnementen (verder) te verhogen. De operator stelt dat de kosten voor “salarissen, energie en prijzen van technologische apparatuur” aanzienlijk zijn gestegen. Mobile Vikings zegt zelf ‘minder last te hebben van de inflatie’ door de verschillen in de bedrijfsstructuur. De Proximus-dochter zou een voorsprong hebben op het vlak van digitalisering en daarmee geld uitsparen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business