Nieuws

Telenet slaat prijzen op: abonnementen tot 4,7% duurder

Telenet gaat de prijzen van zijn telecombundels vanaf 19 juni opslaan. Een gevolg van de inflatie, zegt de provider.

Alles in het leven wordt duurder, helaas ook telecom. Na Orange en Proximus kon een prijsstijging bij Telenet niet uitblijven. Vanaf 19 juni zullen de tarieven voor internet, televisie, mobiele/vaste telefonie en de gecombineerde pakketten tot 4,7% kunnen stijgen. Telenet ziet zich genoodzaakt zijn prijzen aan te passen aan de toenemende inflatie, klinkt het bij de telecomprovider.

Het populaire alles-in-één pakket One stijgt voor de goedkoopste formule naar 69,10 euro. Maar ook de prijzen van de vaste internetbundels met of zonder televisie zullen een paar euro’s per maand duurder worden. Voor Telenet Mobile bedraagt de prijsstijging net geen euro per maand. Voor BASE-klanten is er goed nieuws, want hun abonnementen blijven buiten schot. Ook wie een abonnement op Streamz of Play Sports/More heeft toegevoegd aan het abonnement, zal daar niet extra voor moeten bijbetalen. Telenet zal in de komende weken al zijn klanten persoonlijk op de hoogte brengen van prijsveranderingen voor hun pakket. Een overzicht van de nieuwe prijzen vind je op de website van Telenet.

Orange en Proximus stijgen mee

Concurrenten Orange en Proximus kondigden eerder al een aanpassing van hun tarieven. Orange zal vanaf 1 juni nieuwe tarieven hanteren voor mobiele abonnementen die buiten de Love-formules vallen. Die prijsstijging bedraagt één tot drie euro per maand. Ter compensatie verhoogt Orange dan wel de datalimiet.

Bij Proximus zullen vanaf 1 mei al nieuwe prijzen ingaan. De populaire telecombundels Epic en Flex zullen dan met meer dan 6% duurder worden. Ook de zakelijke klanten van Proximus moeten meer betalen voor hun abonnement. Bij de laatste prijsstijgingen die Proximus eind 2021 doorvoerde bleven de Flex-bundels nochtans buiten schot. De prijs van het instapabonnement voor vast internet, Internet Essential, zal wel lichtjes dalen.

Hogere vergoedingen voor bestuursleden

Tegelijkertijd met de prijsstijgingen keurde de aandeelhouders van Telenet een hoger verloningspakket voor onafhankelijke bestuursleden goed. Het plafond voor de totale som aan zitpenningen die de bestuursleden konden verdienen lag op 24.500 euro per jaar, maar dat plafond zal dus vervallen. Nu zullen ze een vaste vergoeding van 45.000 tot 120.000 euro per jaar verdienen , plus een bonus van 3.500 euro per bestuurdersvergadering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business